26
september
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros als rijdend reclame-object bij Wolters

  • Met Acros Megaspace rijdt Wolters het vlaggenschip van Mercedes-Benz

  • Trotse eigenaar en chauffeurs krijgen veel positieve reacties

Voor het transport van bloemen van de veiling in Aalsmeer naar het eigen tuincentrum in Overdinkel, heeft de firma Wolters recentelijk een fraaie Actros 1832 met Megaspace-cabine in gebruik genomen. Onder het motto 'we doen het goed of we doen het niet', is niet alleen geinvesteerd in een stoere volumecombinatie, maar ook in een bijzonder fraaie belettering. De uitstraling van deze opvallende Actros, die tevens dienst doet als rijdend reclame-object, heeft inmiddels al tot bijzonder veel enthousiaste reacties geleid. Niet alleen de eigenaar, maar ook de twee chauffeurs zijn razend trots op hun nieuwe doorlaad wipcar-combi, die naar verwachting de komende tien jaar een miljoen kilometers zal afleggen.

Met deze Acros Megaspace rijdt Wolters met het vlaggenschip van de Mercedes-Benz bedrijfswagenreeks. Vooral op het gebied van comfort en ergonomie is deze 235 kW /320 pk sterke Actros specifiek toegespitst op de taken van de beroepschauffeurs. Zo wordt de TNO goedgekeurde stoel veelal geprezen en dat is een prettige bijkomstigheid wanneer je jaarlijks 100.000 kilometer in de Actros aflegd. Daarmee geeft Wolters een grote blijk van waardering voor zijn chauffeurs.

Naast de vele voordelen voor de chauffeurs is de Actros ook de ideale oplossing als het aankomt op lage kosten per kilometer. Niet alleen het bijzonder lage brandstofverbruik ligt daaraan ten grondslag, ook de lange onderhoudsintervallen en de hoge inruilwaarde dragen bij een economisch verantwoorde bedrijfsvoering. Tot slot draagt ook het betrouwbare imago van de Actros bij aan de gewenste uitstraling van Wolters. Dankzij de opvallende belettering kan het bedrijf ook rekenen op een nog hogere naamsbekendheid.

Groot, groter, grootst: Wolters begon in 1947 met bloementransport per bakfiets. In 1985 verscheen de legendarische Mercedes-Benz TN bestelwagen in het wagenpark. De zaken gingen voorspoedig en al snel werd de TN ingeruild voor een grotere Ecoliner. Niet veel later werd er geinvesteerd in een motorwagen met aanhanger. De nieuwe Actros die nu in gebruik is genomen, is daarmee de vierde Mercedes-Benz voor Wolters die door Mercedes-Benz dealer Baan Twente is overhandigd. Als deze ook te klein wordt, dan zal er een tweede auto bij moeten komen, want de nieuwe combinatie is binnen de wettelijke bepalingen namelijk van maximale omvang.