21
november
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros 5041B vijfasser inzet bij Kalle en Bakker uit Roermond

  • Kalle en Bakker uit Roermond schaft Actros 5041B vijfassers aan

  • Optimale aslastverdeling draagt bij aan hoger rendement voor ondernemer

  • Actros betonmixer met een trommel inhoud van 14 m3

Betoncentrale en overslagbedrijf Kalle en Bakker in Roermond is eind jaren vijftig opgericht door twee gedreven doeners Bram Kalle en Wim Bakker. Zij waren als binnenvaartschippers en handelaren in zand en grind actief in de provincie Limburg. Na opening van betoncentrales in Roermond en Nederweert wisten beide heren een goede reputatie op te bouwen binnen de betonmarkt en overslagwereld.

Als goede klant van Mercedes-Benz bedrijfswagendealer EMA in Roermond, schafte Kalle en Bakker onlangs, vier exemplaren van de unieke Actros 5041B 10x4/6 bouwvoertuigen aan. Kalle en Bakker gaat deze Actrossen met een GVW van 49 ton, inzetten met 14m3 IMER betonmixers.

Kalle en Bakker heeft specifiek voor deze 300 kW/410 pk sterke Actrossen gekozen, omdat de voertuigen door het lage eigen gewicht een optimaal laadvermogen kunnen bieden. Door de meegestuurde naloopas, heeft de Truck een zeer korte draaicirkel, wat de rijeigenschappen bijzonder ten goede komt.

Kalle en Bakker heeft een wagenpark van 40 eenheden, waarvan er 16 van het merk Mercedes-Benz zijn. De betonmixer fabrikant IMER uit Italië verzorgde de lichtgewicht mixeropbouw die op de Actros vijfasser wordt geplaatst. Deze opbouw weegt slechts 5.500 kg voor de 14 kubieke meter trommel met alle toebehoren. Het effectief laadvermogen van de Actros is maar liefst 31.400 kg, waardoor binnen de wettelijke grenzen ook daadwerkelijk 14m3 beton geladen kan worden. Dit hoge laadvermogen in combinatie met de lage onderhoudskosten door de lange sevice-intervallen dragen bij aan het hoge rendement van deze Mercedes-Benz bouwvoertuigen.