06
oktober
2021
|
09:50
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz aanwezig op Zoute Grand Prix 2021

Mercedes-Benz is aanwezig op de 12de editie van Zoute Grand Prix in België. Sinds de allereerste editie in 2010 is Mercedes-Benz deelnemer aan dit prestigieuze evenement. Van 7 t/m 10 oktober is het Belgische Knokke ‘the place to be’ voor liefhebbers van bijzondere auto’s, waar een brug tussen het verleden, heden en de toekomst van de auto wordt gelegd.

In PRADO ZOUTE (Premium Automobile Dome) kunnen bezoekers de nieuwste modellen van Mercedes-Benz bekijken. Met de dit jaar gepresenteerde volledig elektrische EQS en de plug-in hybrid S 580 e onderstreept Mercedes-Benz de transformatie naar volledige elektrificatie van het modellengamma. De luxe limousine EQS heeft een actieradius tot 770 km (WLTP). De S 580 e, de plug-in hybrid-versie van de S-Klasse, heeft een elektrische actieradius van meer dan 100 km (WLTP). Bezoekers kunnen verder kennismaken met de Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC. Dit nieuwste model in het portfolio van Mercedes-Maybach combineert de technische basis van de GLS met de luxe van een topklasse limousine. De Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé met zijn 4,0 liter AMG-V8-biturbomotor kan het beste omschreven worden als de elegante krachtpatser binnen het SUV-segment.

Concours d’Élégance

Tijdens het Concours d’Élégance worden 75 unieke en klassieke auto’s tentoongesteld. Mercedes-Benz is bij dit onderdeel vertegenwoordigd met de Mercedes-Benz 280 SE 3.5 Coupé. Deze bijzondere klassieker uit de W111-serie (1961-1971), waar in totaal slechts 3.270 exemplaren van zijn gebouwd, dateert uit 1971. De auto is niet gerestaureerd en verkeert in nieuwstaat.

Zoute Grand Prix kick-off van Mercedes-Benz ClassicPartner-concept

Zoute Grand Prix is het passende decor voor de aftrap van Mercedes-Benz ClassicPartner in de Benelux. Dit concept garandeert een gespecialiseerde service op maat voor elke klassieker en youngtimer van het merk met de ster. Nauwe samenwerking met het Mercedes-Benz Classic Center in Fellbach (Duitsland) zorgt ervoor dat de authenticiteit en kwaliteit van deze bijzondere auto’s behouden blijft. Het netwerk van geselecteerde Mercedes-Benz dealers deelt een passie voor klassiekers en youngtimers met de eigenaren van deze auto’s. Bovendien zijn de juiste kennis en materialen aanwezig om iedere klassieke Mercedes-Benz in topconditie te houden. De volledige uitrol van het concept is gepland in de loop van 2022.

Mercedes-Benz zet koers naar volledig elektrisch tijdperk

Mercedes-Benz zet de koers uit naar een volledig elektrische toekomst: tegen het einde van het decennium, rond 2030, is het merk klaar om volledig elektrisch te gaan – daar waar de marktomstandigheden het toelaten. Met deze strategische stap van ‘Electric first’ naar ‘Electric only’ versnelt Mercedes-Benz de transformatie naar een emissievrije en softwaregedreven toekomst. Tegen 2022 zal Mercedes-Benz accu-elektrische voertuigen (BEV’s) aanbieden in alle segmenten waarin het merk vertegenwoordigd is. Vanaf 2025 zullen alle nieuwe voertuigarchitecturen uitsluitend elektrisch zijn en kunnen klanten bij elk model kiezen voor een volledig elektrisch alternatief.