28
augustus
2019
|
15:45
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz 540 K Cabriolet A gekozen tot Best of Show tijdens Concours d’Élégance Paleis Soestdijk

De Mercedes-Benz 540 K Cabriolet A uit 1936 is tijdens het Concours d’Élégance Paleis Soestdijk uit het aanwezige aanbod bijzondere klassiekers gekozen tot ‘Best of Show’. De sportcabriolet, waarvan tussen 1936 en 1939 slechts 83 exemplaren zijn geproduceerd door Mercedes-Benz Sindelfingen, is in Nederlands bezit en heeft een bijzondere geschiedenis.

De toelichting van de jury bij de keuze voor de sportcabriolet van Mercedes-Benz als ‘Best of Show’ is duidelijk: “De Mercedes 540 K Cabriolet A is de terechte overall winnaar van Concours d’Élégance Paleis Soestdijk. Door zijn presentatie en de fantastische restauratie van carrosserie en techniek is deze auto een lust voor het oog en daarmee voor zowel de trotse eigenaar als de concoursorganisatie een mooie toevoeging aan de lijst ‘Best of Show’-winnaars van dit evenement over de afgelopen twintig jaar.”

Hans Hulsbergen, eigenaar van de bijzondere klassieker, mocht de prijs in ontvangst nemen. “Ik ben ontzettend trots dat ik de bezitter van deze auto ben. De Mercedes-Benz 540 K is volledig in samenwerking met Mercedes-Benz Classic in Stuttgart gerestaureerd met uitsluitend originele onderdelen. Mijn levensmotto is ‘always go for the best’ en tijdens het Concours d’Élégance Paleis Soestdijk gingen we voor ‘Best of Show’. Een prachtig resultaat!’ aldus Hulsbergen.

De Mercedes-Benz 540 K Cabriolet A wordt gekenmerkt door exclusieve details in het interieur en exterieur. In het interieur zijn luxe materialen gebruikt, zoals hout en een zilverparelmoerkleurig deel op het dashboard. De auto heeft af fabriek een unieke ‘two tone’ lakkleur, die elegant overloopt van ivoor naar donkerblauw. Bovendien heeft de sportcabriolet een ‘bonnet strap’. Een dergelijke riem om de motorkap was destijds standaard bij de W 06 sportauto’s van 1924-1934, zoals de SSK-modellen, en onderstreept het sportieve karakter van de klassieker.

De geschiedenis van de Mercedes-Benz 540 K Cabriolet A (VIN 130946)

De Mercedes-Benz 540 K Cabriolet A is niet alleen bijzonder door zijn uitmuntende staat. De auto kent een bijzondere geschiedenis en is lange tijd in het bezit geweest van zijn eerste eigenaar. Lucy Franchi was een bekende zakenvrouw uit Parijs. Samen met haar broer Pierre beheerde ze diverse nachtclubs en cafés met livemuziek in het hart van de Franse hoofdstad.

Op 3 juni 1936 sloot Lucy Franchi het koopcontract voor de Mercedes-Benz 540 K Cabriolet A bij Mercedes-Benz dealer en importeur Ateliers Vautrin aan de Avenue des Champs Élysees. Enkele dagen na de opening van de Paris Motor Show, op 12 oktober 1936, werd de sportcabriolet aan haar uitgeleverd. Haar broer en zakenpartner Pierre gebruikte de exclusieve cabriolet om artiesten als Edith Piaf, Duke Ellington en Louis Armstrong op te halen. De auto is tot aan de dood van Pierre in hun bezit geweest.

Via Bonhams Auctions is de Mercedes-Benz 540 K Cabriolet A in 2014 naar zijn tweede eigenaar, Hans Hulsbergen, gegaan. De auto wordt op klassiekerevenementen zeer gewaardeerd. Naast ‘Best of Show’ op Concours d’Élégance Paleis Soestdijk werd de klassieker in 2018 winnaar ‘Class J-2’ op Pebble Beach Concours d’Élégance.