15
maart
2024
|
11:15
Europe/Amsterdam

Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE nu te bestellen

Samenvatting

·       Verkoop gestart van de meest innovatieve en krachtige SL ooit

·       4,0 liter V8-biturbomotor en AMG Electric Drive Unit met systeemvermogen van 600 kW (816 pk), acceleratie naar 100 km/h in 2,9 seconden

·       Online configurator live, consumentenadviesprijs[1] vanaf € 265.457

·       Omvangrijke standaarduitrusting en grote keuze aan optionele uitrustingen


 


[1] De genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW, BPM en kosten rijklaarmaken.

Mercedes-AMG is gestart met de verkoop van de SL 63 S E PERFORMANCE (energieverbruik gewogen, gecombineerd 11,5 kWh/100 km plus 7,7 l/100 km; brandstofverbruik gecombineerd bij ontladen accu 11,7 l/100 km; CO2-emissie gewogen, gecombineerd 175 g/km; CO₂-klasse gewogen, gecombineerd: F; CO₂- klasse bij ontladen accu: G). De nieuwe roadster is leverbaar bij de dealers vanaf € 265.457. De online configurator staat inmiddels ook live. Met de innovatieve E PERFORMANCE hybrid-aandrijving en uitgebreide uitrusting is het nieuwe SL topmodel een van de meest exclusieve modellen in dit segment.

Het techniekpakket omvat standaard de AMG SPEEDSHIFT MCT 9G-transmissie, de volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+ en het AMG ACTIVE RIDE CONTROL-onderstel met adaptief verstelbare demping en semi-actieve rolstabilisatie. Verder zijn er het high-performance keramisch AMG-composietremsysteem, de actieve achterasbesturing, het AMG DYNAMIC PLUS-pakket en DIGITAL LIGHT. Ook aan boord de inzittendenbescherming PRE-SAFE® en de actieve parkeerassistent met achteruitrijcamera.

Klanten kunnen zonder meerprijs kiezen uit vijf metallic-lakken en een unilak. Optioneel kunnen nog eens vijftien lakken inclusief het MANUFAKTUR-programma worden besteld. 21” lichtmetalen en gesmede velgen kunnen optioneel in verschillende kleurvarianten worden besteld.

De elektrisch verstelbare AMG-sportstoelen combineren stabiele zijdelingse ondersteuning met een hoog langeafstandscomfort. De optionele AMG Performance-stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen zijn nóg meer gericht op rijdynamiek. De selectie van zestien stoelbekledingen weerspiegelt de bandbreedte van comfortabele tot performance georiënteerde interieuruitrustingen. Hiertoe behoren een- en tweekleurig nappaleder maar ook MANUFAKTUR bekleding nappaleder met ruitpatroon. Een combinatie van nappaleder met microvezel MICROCUT en contrastsiernaden in geel of rood benadrukt het sportieve karakter van de SL 63 S E PERFORMANCE.

Uitgebreid aanbod aan individuele opties

Tal van optionele uitrustingen maken een breed spectrum aan individualisering mogelijk, om aan uiteenlopende klantwensen tegemoet te komen. Een selectie:

·       AMG-aerodynamicapakket: De bestanddelen van het pakket vergroten de downforce op de voor- en achteras. Het pakket omvat extra flics op de luchtinlaten en wielkasten van de voorskirt, extra flics op de zijdelingse luchtuitlaten van de achterskirt en een diffusorinzet. Alle elementen zijn hoogglanzend zwart gelakt.

·       AMG-carbonpakket exterieur: Tot de elementen in zichtcarbon behoren onder meer de accenten op de frontsplitter, de sierlijst in de dorpelverbreders en de achterdiffusor. Er zijn ook dubbele uitlaatsierstukken in zwartchroom en buitenspiegels in carbonlook. Het sierelement in de voorspatschermen en de sierlijsten op de bovenkant van de portieren en de ruitframes zijn hoogglanzend zwart.

·       AMG-chroompakket exterieur: Het pakket omvat stijlvolle designelementen in hoogglanzend chroom, onder meer op de frontsplitter, de sierlijst op de A-wing en de accenten van de achterskirt.

·       AMG-nightpakket: De volgende carrosseriedelen zijn uitgevoerd in hoogglanzend zwart: de frontsplitter, de sierlijst op de A-wing, het sierelement op de voorspatschermen, de buitenspiegels, de sierlijst op de dorpelverbreders en de accenten van de achterskirt. Er zijn ook dubbele uitlaatsierstukken in zwartchroom.

·       AMG-nightpakket II: Het pakket omvat elementen in zwartchroom, zoals de spijlen van de grille, de typeaanduidingen en de Mercedes-ster aan de achterzijde.

·       MANUFAKTUR magno lak

·       AMG Performance-stoelen

·       MANUFAKTUR stoffen kap nachtblauw

·       Burmester® high-end 3D-surround sound system

·       Donkere koplampen en achterlichten

De 4,0 liter V8-biturbomotor en de AMG Electric Drive Unit in de SL 63 S E PERFORMANCE genereren samen een systeemvermogen van 600 kW (816 pk) en een maximum systeemkoppel van 1.420 Nm. Dit maakt het nieuwe model tot de meest innovatieve en krachtige SL ooit. De directe respons van de elektrische aandrijving, de snelle koppelopbouw en de lineaire vermogensafgifte zorgen voor een indrukwekkende rijervaring. De acceleratie naar 100 km/h in 2,9 seconden en de topsnelheid van 317 km/h benadrukken de soevereine uitstraling.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG maakt deel uit van de Mercedes-Benz Group AG met in totaal ongeveer 166.000 medewerkers wereldwijd en is verantwoordelijk voor de activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens, bestelwagens en voertuiggerelateerde services. De onderneming heeft de ambitie om toonaangevend te zijn op het gebied van elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, G-Klasse met hun volledig elektrische modellen alsmede producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van 's werelds grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2023 werden circa 2 miljoen personenwagens en 447.800 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met meer dan 30 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt en breidt de onderneming zijn wereldwijde accuproductienetwerk op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van een duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzame bedrijfsstrategie van de Mercedes-Benz Group. De onderneming neemt daarmee de verantwoordelijkheid voor de economische, ecologische en sociale effecten van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes-Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.