19
augustus
2020
|
09:20
Europe/Amsterdam

Mercedes-AMG Project ONE: spannende testfase is aangebroken

download
mb_200819_amg20077_17_projectone_immendingen_en

De ontwikkeling van de hypercar Mercedes-AMG Project ONE gaat een nieuwe fase in en komt daarmee steeds dichter bij de serieproductie: verschillende voorseriemodellen worden nu beproefd in het eigen test- en technologiecenter Immendingen. Het testen wordt steeds meer verschoven van testbank naar testbaan. Voor het eerst hebben de projectleiders ook het volledige vermogen van meer dan 735 kW/1000 pk van de uitgebreid geëlektrificeerde en zeer complexe hybride aandrijfeenheid vrijgegeven voor rijtests.

Naast het dynamische testprogramma en het finetunen van de rijeigenschappen van de auto is het ontwikkelingswerk ook gericht op de actieve aerodynamica. Het complexe samenspel tussen de verschillende actieve componenten - zoals de lamellen in de voorspatschermen of de grote achterspoiler - bevestigt nu ook buiten de windtunnel zijn werking om de buitengewone dwarsdynamiek mogelijk te maken.

Het doel om met de Project ONE een nieuw niveau van rijdynamiek en prestaties voor een straatauto te bereiken, en daarmee een mijlpaal in de autogeschiedenis te zetten, komt voor Mercedes-AMG dan ook steeds dichterbij. Het aanpassen van een complete Formule 1-aandrijfeenheid voor een hypercar met straatgoedkeuring - die niet alleen een indrukwekkende rijdynamiek moet bieden, maar ook perfect moet presteren in het dagelijks verkeer en volledig elektrisch moet kunnen rijden - vormde een enorme uitdaging. In veel opzichten, zoals het geluidsniveau, heeft het ontwikkelingsteam zich met dit project op onbekend terrein begeven en met veel doorzettingsvermogen en een hoog niveau van engineering oplossingen gevonden die klaar zijn voor serieproductie.

Parallel aan de omvangrijke dynamische tests met de projectvoertuigen, gaat eveneens op de locatie Affalterbach de ontwikkeling van dit unieke hybride model van Mercedes-AMG onverminderd door. De verschillende voertuigsystemen worden op de motortestbanken en in de eigen simulator door en door getest. De volgende stap in het omvangrijke test- en ontwikkelingsprogramma ligt al vast: de prestaties van de Project ONE worden binnenkort ook op de Nordschleife van de Nürburgring getest.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 173.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens, bestelwagens en services. Bovendien streeft de onderneming naar connectiviteit, autonoom rijden en alternatieve aandrijvingen met zijn toekomstgerichte innovaties. Het productportfolio van Mercedes-Benz Cars omvat de merken Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en Mercedes me, alsmede het merk smart en het product- en technologiemerk EQ voor elektromobiliteit. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2019 werden bijna 2,4 miljoen auto’s en meer dan 438.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met meer dan veertig fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid betekent voor Daimler het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.