09
december
2016
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-AMG ontwikkelt nieuwe AMG GT4 raceauto

Het engagement van AMG Customer Sports groeit nog steeds: de nieuwste toevoeging is de ontwikkeling van een raceauto volgens GT4-reglement. Tijdens de eindviering van seizoen 2016 gaf Tobias Moers, bestuursvoorzitter van Mercedes-AMG GmbH, klantenteams en rijders een preview van de nieuwe Mercedes-AMG GT4.

De dit jaar gepresenteerde Mercedes-AMG GT R dient als basis voor de ontwikkeling van de nieuwe raceauto. Het topmodel van het Mercedes-AMG programma biedt optimale uitgangspunten voor autosportactiviteiten. Net als bij de AMG GT3 raceauto, vormen gebruiksvriendelijkheid en een optimaal veiligheidsniveau belangrijke doelstellingen tijdens het ontwikkelingsproces van dit nieuwste lid van de AMG autosportfamilie.

Tobias Moers: “De ontwikkeling van de Mercedes-AMG GT4 is een volgende belangrijke stap in de continue uitbreiding van ons Mercedes-AMG autosportprogramma. De uitstekende terugkoppeling van onze GT3 klantenteams en de toenemende interesse in GT4 raceauto’s heeft ons gesterkt in ons besluit. We zijn erg blij in de toekomst een nog grotere doelgroep van amateur- en professionele coureurs en teams te kunnen aanspreken.”