12
februari
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-AMG GT S inspireert exclusieve powerboat van Cigarette Racing

Tijdens de Miami International Boat Show presenteren Cigarette Racing en Mercedes-AMG dit jaar het nieuwste model uit hun jarenlange samenwerking: de Cigarette Racing 50 Marauder GT S Concept – de maritieme vertaling van de nieuwe sportwagen Mercedes-AMG GT S die eveneens in Miami te zien is. De Mercedes-AMG GT S inspireerde de designers bij het ontwerpen van de powerboat met de sterkste standaard twin motor uit het Cigarette-programma wat terugkomt in het karakteristieke design en de loepzuivere motorsporttechnologie. Voorzien van lak in de exclusieve AMG-kleur 'Solarbeam' met matzwarte accenten verwijst de conceptboot onmiskenbaar naar het dynamische karakter van de supersportwagen uit Affalterbach.

Met de marktintroductie van de Mercedes-AMG GT S in maart 2015 betreedt het high-performance merk van Mercedes-Benz voor het eerst het segment van eersteklas sportwagens. Het volledig door AMG ontwikkelde model combineert soepele rijdynamiek en uitmuntende circuiteigenschappen met een adembenemend design. Het concept van de midden-voor geplaatste motor en de intelligente lichtgewicht aluminiumbouw vormen de basis voor een ultradynamische rijervaring. De nieuw ontwikkelde AMG 4,0 liter V8-biturbomotor onderstreept de AMG-belofte 'Driving Performance'. Hij ontwikkelt een vermogen van 375 kW (510 pk) en een maximaal koppel van 650 Nm. Dit krachtpakket maakt indrukwekkende rijprestaties mogelijk: de Mercedes-AMG GT S sprint in slechts 3,8 seconden van 0 naar 100 km/h.

De samenwerking van Mercedes-AMG en Cigarette Racing bestaat sinds 2007 en is primair gericht op klanten- en marketingactiviteiten. Ter land of ter zee – performance is het element dat Mercedes-AMG en Cigarette Racing verbindt. De 38 tot 55 voet (11,6 x 16,8 meter) lange powerboats van de Amerikaanse specialist behoren net als de performance-auto's van Mercedes-AMG tot de snelste en exclusiefste in hun klasse ter wereld. Ze bieden op maat en met de hand gemaakte kwaliteit voor liefhebbers en worden onder extreme condities getest. Ook in hun DNA zijn Mercedes-AMG en Cigarette Racing zielsverwant. De 'roots' van beide ondernemingen liggen in de racesport - zij zijn hier beide met hart en ziel mee verbonden.

Aangedreven door nieuw ontwikkelde Mercury racemotoren

De Cigarette Racing 50 Marauder GT S Concept wordt aangedreven door twee Mercury racemotoren. De motorruimte is gelakt in de AMG-kleur Solarbeam. Door de intelligente lichte bouwwijze kon ca. 450 kilo gewicht worden bespaard in vergelijking met het standaard homologatiegewicht. De 50 voet (ca. 15 meter) lange en acht voet (ca. 2,40 meter) brede powerboat behaalt daarmee een geschatte topsnelheid van meer dan 217 km/h.

Design, uitvoering en cockpit met typische AMG-elementen

Het design en de uitvoering weerspiegelen het dynamische karakter van de Cigarette Racing 50 Marauder GT S Concept. Het exterieur glanst met een zwarte romp en AMG-logo in AMG Solarbeam met matzwarte accenten. In het met de hand vervaardigde interieur domineert de kleurencombinatie zwart en AMG Solarbeam met zwarte Alcantara®-accenten. Het design is gebaseerd op de klassieke Cigarette Racing cockpit en is voorzien van de modernste technologieën: Bluetooth®-communicatie, computerondersteunde besturing, vier displays in hoge resolutie, Garmin- en Cigarette-navigatie en een audio-installatie van de nieuwste generatie.

De prijs van deze unieke Cigarette Racing boot bedraagt 1,2 miljoen USD. De Miami International Boot Show in het Miami Beach Convention Center is van 12 tot en met 16 februari 2015 geopend voor bezoekers.