12
december
2016
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-AMG GT R: record rondetijd op Nordschleife voor ’Beast of the Green Hell’

Kort voor de winterstop in verband met weersomstandigheden heeft de Mercedes-AMG GT R de snelste rondetijd ooit op de Nürburgring-Nordschleife gevestigd tijdens een test van het Duitse magazine sport auto. Met een tijd van 7.10,9 was het nieuwe topmodel binnen het AMG-programma sneller dan elke andere tot nu toe geteste sportwagen voor straatgebruik.

In slechts 7.10,9 minuten door de Groene Hel – nooit was een sportwagen met wegtoelating tijdens een test sneller dan de Mercedes-AMG GT R. Daarmee doet de 430 kW (585 pk) sterke ‘Beast of the Green Hell’ zijn naam meer dan eer aan. Een ronde op de legendarische Nordschleife, wat als het zwaarste circuit ter wereld geldt, is de ultieme test voor een sportwagen.

En juist op dit bijzondere circuit, de Groene Hel van de Nürburgring, heeft de Mercedes-AMG GT R een groot deel van zijn ontwikkelingstijd doorgebracht. Talrijke innovaties en modificaties benadrukken dat deze sportwagen voor de straat autosport in zijn genen heeft. De basis voor de buitengewone rijdynamiek wordt gevormd door de frontmiddenmotor met transaxle, de 430 kW (585 pk) sterke V8-biturbomotor, het ingrijpend gemodificeerde onderstel, de geavanceerde aerodynamica, alsmede de actieve achterasbesturing, speciaal ontwikkelde banden en intelligente lichtgewichtconstructie.

(Fuel consumption AMG GT R (combined): 11.4 l/100 km; CO2 emissions (combined): 259 g/km)