03
februari
2022
|
11:18
Europe/Amsterdam

Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE nu te bestellen

De nieuwe Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE (brandstofverbruik gecombineerd: 7,9 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 180 g/km gecombineerd; stroomverbruik gecombineerd: 12,0 kWh/100 km)1 is met zijn systeemvermogen van 620 kW (843 pk) en een maximaal systeemkoppel van meer dan 1.400 Nm een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het merk uit Affalterbach. De vierdeurs coupé is de eerste performance-hybrid en tegelijkertijd het krachtigste seriemodel van AMG tot nu toe. De combinatie van de 4,0 liter V8-biturbomotor met een elektromotor zorgt op een indrukwekkend efficiënte manier voor onovertroffen prestaties en een uitstekende rijdynamiek. Hij is er ook als speciale Edition met green hell magno lak en vele unieke in- en exterieurdetails. De E PERFORMANCE is vanaf nu te bestellen en heeft een consumentenadviesprijs vanaf € 231.9182. De Europese introductie vindt plaats vanaf medio april 2022.

Mercedes-AMG bewandelt zijn eigen technische weg om zijn merktypische DNA klaar te stomen voor een geëlektrificeerde toekomst. Hiervoor gebruikt het in Affalterbach gevestigde bedrijf bij zijn E PERFORMANCE HYBRID-strategie onder meer technologieën uit de Formule 1. Het concept omvat een onafhankelijke aandrijvings-lay-out met een elektromotor en accu op de achteras. Bij de AMG GT 63 S E PERFORMANCE bestaat het systeem uit een 4,0 liter V8-biturbomotor met een permanent bekrachtigde synchrone elektromotor, een door AMG ontwikkelde high-performance accu en de volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+. Het systeemvermogen van 620 kW (843 pk) en het maximale systeemkoppel van meer dan 1.400 Nm maken een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h in slechts 2,9 seconden mogelijk. Deze nieuwe Mercedes-AMG bereikt 200 km/h in minder dan 10 seconden en heeft een topsnelheid van 316 km/h.

Het nieuwe topmodel van de modelserie heeft een uitgebreide standaarduitrusting, die onder meer bestaat uit:

·     Het AMG RIDE CONTROL+-onderstel past met traploos instelbare overdrukventielen de demping van elk wiel in slechts enkele milliseconden aan de situatie aan. Via het AMG DYNAMIC SELECT-rijprogramma kan de basisafstelling worden geselecteerd, variërend van ‘Sport+’ voor bijzonder dynamisch rijden tot ‘Comfort’ voor soepel cruisen. De afstemming van de rijprogramma’s kan bovendien met een druk op de knop in drie verschillende standen worden gezet.

·     De geïntegreerde rijdynamiekregeling AMG DYNAMICS, beïnvloedt onder meer de regelstrategie van het ESP® (elektronisch stabiliteitsprogramma), de vierwielaandrijving en het elektronisch gestuurde sperdifferentieel op de achteras. Dit verhoogt de wendbaarheid zonder in te boeten aan stabiliteit.

·     Het high-performance keramische composietremsysteem is licht, heeft een lange levensduur en een extreem hoge stabiliteit.

Net als bij de andere modellen uit de modelserie zijn er ook bij de nieuwe performance-hybrid veel individualiseringsmogelijkheden. Een greep uit het aanbod:

·     De nieuwe, exclusieve AMG Special Edition in de lakkleur AMG green hell magno. Deze performance-hybrid oogt zeer sportief dankzij de zwarte 21 inch vijf-dubbelspaaks gesmede AMG-velgen met glansgedraaide velgrand. Het AMG-nightpakket en het AMG-nightpakket II zorgen voor een sportieve look met bepaalde exterieurelementen in hoogglanzend zwart en donkerchroom, evenals de zwarte folie boven de dorpelverbreders. Als optie zijn het AMG Aerodynamics-pakket en het AMG-carbonpakket exterieur leverbaar. Het optionele panoramadak laat veel licht binnen in het interieur dat zich, bij deze speciale versie, onderscheidt met highlights zoals de sportstoelen in nappaleder Exclusief in tweekleurig titaangrijs pearl/zwart met gele contrastsiernaden of (optioneel) de AMG Performance-stoelen, evenals de AMG-sierelementen in pianolaklook zwart of (optioneel) carbon. Het exclusieve karakter van de Edition wordt benadrukt door het Edition-embleem in het interieur en de verlichte instaplijsten waarvan de kleur is afgestemd op de lakkleur.

·     De AMG GT 63 S E PERFORMANCE is ook te specificeren als luxe Special Edition met een lak in de donkere edelsteenkleur rubellietrood. Deze uitvoering heeft onder meer het exterieurpakket in hoogglanzend chroom en zilverkleurige, glansgedraaide 21 inch vijf-dubbelspaaks gesmede AMG-velgen.

·     Het label MANUFAKTUR staat voor de hoogste mate van individualiteit en luxe met geselecteerde materialen die overwegend met de hand worden verwerkt. Het aanbod bestaat onder meer uit een keur aan exclusieve lakkleuren en hoogwaardige interieurmaterialen. Enkele voorbeelden voor de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé zijn de lakken MANUFAKTUR klassiekgrijs uni, MANUFAKTUR olijf metallic of MANUFAKTUR koperoranje magno (matte lak) en verschillende lederkleuren. Het programma omvat tevens een tweekleurig lederen stuurwiel, hoogpolige vloermatten met gestikt opschrift ‘AMG’ en foliesets in drie kleurvarianten voor de dorpelverbreders.

De technische gegevens in één oogopslag

 Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE
Systeemvermogen620 kW (843 pk)
Systeemkoppel1.010 – 1.470 Nm3
Verbrandingsmotor4,0 liter V8 met directe inspuiting en uitlaatgasturbo
Cilinderinhoud3.982 cm3
Max. vermogen, verbrandingsmotor470 kW (639 pk) bij 5.500 – 6.500 t/min
Max. koppel, verbrandingsmotor900 Nm bij 2.500 – 4.500 t/min
Max. vermogen, elektromotor150 kW (204 pk)
Max. koppel, elektromotor320 Nm
AandrijvingVierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+ met volledig variabele koppelverdeling en driftmodus
TransmissieAMG SPEEDSHIFT MCT 9G
Brandstofverbruik gecombineerd7,9 l/100 km4
CO2-emissie gecombineerd180 g/km4
Stroomverbruik gecombineerd12,0 kWh/100 km4
Energiecapaciteit6,1 kWh
Elektrische actieradius12 km4
Acceleratie 0-100 km/h2,9 sec.
Topsnelheid316 km/h
1   Het stroomverbruik en de daarop gebaseerde gegevens zijn bepaald volgens WLTP op basis van Verordening 2017/1151/EU.
2   De genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW, BPM en kosten rijklaarmaken.
3  Totaalsysteem, afhankelijk van versnellingscombinatie.
4  De getoonde cijfers zijn de WLTP CO2-waarden gemeten volgens art. 2 Nr. 3 Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. Op basis van deze cijfers zijn de brandstofverbruikcijfers berekend. Het stroomverbruik en de actieradius zijn bepaald op basis van Comissie Verordening (EU) nr. 2017/1151.
Boilerplate

Mercedes-Benz Group in één oogopslag

Mercedes-Benz Group AG is een van 's werelds meest succesvolle automobielondernemingen. Met Mercedes-Benz AG behoort de autofabrikant tot de grootste aanbieders van premium en luxe personen- en bestelwagens. Mercedes-Benz Mobility AG biedt financiering, lease, auto-abonnementen en autoverhuur, wagenparkbeheer, digitale services rondom laden en betalen, verzekeringsbemiddeling en innovatieve mobiliteitsservices. De oprichters Gottlieb Daimler en Carl Benz schreven geschiedenis met de uitvinding van de auto in 1886. Als pionier in de autobouw is het voor Mercedes-Benz zowel een motivatie als een verplichting om de toekomst van mobiliteit veilig en duurzaam vorm te geven. De focus van de onderneming ligt op innovatieve en groene technologieën en op veilige en hoogwaardige voertuigen die fascineren en inspireren. Mercedes-Benz investeert consequent in de ontwikkeling van efficiënte aandrijvingen en zet koers naar een volledig elektrische toekomst: het merk streeft ernaar volledig elektrisch te worden, daar waar de marktomstandigheden dit toelaten. Met dit strategische doel van ‘Electric first’ naar ‘Electric only’ versnelt Mercedes-Benz de transformatie naar een emissievrije en softwaregestuurde toekomst. Daarnaast versnelt de onderneming de intelligente connectiviteit van zijn voertuigen, autonoom rijden en nieuwe mobiliteitsconcepten, want Mercedes-Benz beschouwt het als zijn ambitie en verplichting om zijn verantwoordelijkheid jegens de samenleving en het milieu na te komen. Mercedes-Benz verkoopt voertuigen en services in bijna elk land ter wereld en heeft fabrieken in Europa, Noord- en Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Tot het merkenportfolio behoren naast Mercedes-Benz, ‘s werelds meest waardevolle luxe automerk (bron: Interbrand studie van 20 oktober 2021), Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ en Mercedes me ook de merken van Mercedes-Benz Mobility: Mercedes-Benz Bank, Mercedes-Benz Financial Services en Athlon. De onderneming is genoteerd aan de beurzen van Frankfurt en Stuttgart (beursafkorting MBG). In 2020 verkocht het concern met in totaal circa 288.500 medewerkers 2,8 miljoen voertuigen. De omzet bedroeg € 154,3 miljard en de EBIT € 6,6 miljard.