09
juli
2021
|
15:24
Europe/Amsterdam

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé modeljaar 2021 nu te bestellen

In modeljaar 2021 is de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé leverbaar met een nog breder scala aan individualiseringsmogelijkheden. Klanten hebben een uitgebreidere keuze aan velgen, bekledingen, sierdelen en lakken. Daarnaast is er een exclusieve Edition die met alle motorvarianten kan worden gecombineerd. Het nieuw afgestelde onderstel garandeert bovendien een nog grotere spreiding tussen sportiviteit en comfort. De zescilinders van de AMG GT 4-Door Coupé MY 2021, die vanaf augustus bij de Europese dealers staan, zijn nu te bestellen. Consumentenadviesprijzen beginnen bij € 129.212.

Met zijn unieke symbiose van rijdynamiek, comfort en dagelijks gebruiksgemak heeft de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé wereldwijd een grote en trouwe schare fans gewonnen. Het succes van het totaalconcept is mede te danken aan de vele individualiseringsmogelijkheden. Met deze facelift beschikken klanten nu over een uitgebreidere selectie uitrustingsdetails, waarmee ze hun Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé nog meer op hun persoonlijke wensen af kunnen stemmen.

Het palet van lakken is uitgebreid met het nieuwe spectraalblauw metallic en de matte lak spectraalblauw magno. Het kleurengamma omvat nu drie matte lakken, vijf metallic-lakken en twee unilakken. Voor een nóg expressievere, sportievere look zorgt het nieuwe optionele AMG-nightpakket II, met exterieuraccenten in donker chroom en zwart. Nieuw is ook de combinatie van AMG-nightpakket met AMG-carbonpakket, en de mogelijkheid om zescilinders hetzelfde front als dat van de achtcilinders te geven. Het assortiment AMG-velgen is ook uitgebreid met onder meer nieuwe 20” tien-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen en sportieve 21” vijf-dubbelspaaks gesmede AMG-velgen. De rode remklauwen zijn nu ook optioneel voor de zescilinders. Het nieuw afgestelde AMG RIDE CONTROL+-onderstel past zich nog nauwkeuriger aan de verschillende rijomstandigheden en rijprogramma's aan, waardoor het een grotere spreiding biedt tussen comfort en rijdynamiek.

Ook in het interieur biedt de AMG GT 4-Door Coupé nog meer mogelijkheden tot individualisering, dankzij nieuwe kleuren en ledercombinaties en een uitgebreide keuze aan sierdelen. Het nieuwe standaard AMG Performance-stuurwiel met markant dubbelspaaks design en naadloos geïntegreerde toetsen is nog een highlight in de cockpit.

Het Edition-model, leverbaar in combinatie met alle motorvarianten, biedt onder meer het V8-stylingpakket exterieur, de exclusieve lak in de donkere edelsteentint rubellietrood, het AMG-chroompakket exterieur en de nieuwe, 21” vijf-dubbelspaaks gesmede AMG-velgen, zilverkleurig en glansgedraaid.

Model

Max. vermogen

Brandstofverbruik gecombineerd[1]

CO2-emissie gecombineerd1

Consumentenadviesprijs vanaf[2]

AMG GT 43

270 kW/367 pk

8,5 – 8,3 l/100 km

194 – 189 g/km

€ 129.212

AMG GT 43 4MATIC+

270 kW/367 pk

9,1 – 8,8 l/100 km

209 – 202 g/km

€ 133.015

AMG GT 53 4MATIC+

320 kW/435 pk

9,1 – 8,8 l/100 km

209 – 202 g/km

€ 154.069

[1] De getoonde cijfers zijn de WLTP CO2-waarden gemeten volgens artikel 2 nr. 3 Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De cijfers voor het brandstofverbruik zijn berekend op basis van deze cijfers
[2] Alle prijzen die in dit persbericht worden genoemd zijn consumentenadviesprijzen inclusief BTW, BPM en kosten rijklaarmaken
Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2020 werden circa 2,1 miljoen personenwagens en bijna 375.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.