29
augustus
2023
|
11:05
Europe/Amsterdam

Mercedes-AMG GLC SUV nu te bestellen als performance-hybrid

Samenvatting

·       De vanafprijs bedraagt 159.321 euro[1]

·       Combinatie van verbrandings- en elektromotor maakt systeemvermogen van 500 kW (680 pk) mogelijk

·       Omvangrijke uitrusting met actieve achterasbesturing en actieve rolstabilisatie


 

 

 

De GLC 63 S (brandstofverbruik gecombineerd: 7,5 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 170,0 g/km, energieverbruik gecombineerd: 12,7 kWh/100 km)2 is met zijn E PERFORMANCE-aandrijflijn de eerste performance-hybrid-SUV van Mercedes-AMG. Het nieuwe model is per direct te bestellen bij de dealers in Nederland en online voor consumentenadviesprijzen vanaf 159.321 euro1.

De exclusieve Mercedes-AMG hybride aandrijflijn van de GLC 63 S E PERFORMANCE is gericht op maximale prestaties. De aandrijflijn combineert de 2,0 liter AMG-turbomotor met een Electric Drive Unit (EDU) op de achteras voor een inspirerende rijbeleving met een hoge mate van efficiëntie. Naast de duidelijk merkbare voorwaartse kracht zorgt de specifieke hybride lay-out ook voor een harmonieuze gewichtsverdeling – de rijdynamiek en handling profiteren hier in gelijke mate van. Afhankelijk van het rijprogramma en de rijomstandigheden geeft de elektromotor het vermogen en koppel al naargelang de situatie een boost. Dat zorgt voor een bijzonder comfortabel of prestatiegericht rijgevoel. Ook volledig elektrisch rijden is mogelijk.

De elektrische aandrijflijn en de high-performance 400V-accu zijn eigen ontwikkelingen van AMG. Net als in de Formule 1™ is de accu met innovatieve directe koeling van de cellen speciaal ontworpen voor een snelle vermogensafgifte en een goede absorptie. Het gecombineerde systeemvermogen bedraagt 500 kW (680 pk), het gecombineerde maximumkoppel is 1.020 Nm.

De volledig variabele vierwielaandrijving 4MATIC+, het AMG RIDE CONTROL-onderstel met adaptief verstelbare demping, de actieve achterasbesturing en de snel schakelende transmissie versterken de emotionele rijbeleving die kenmerkend is voor AMG. De actieve rolstabilisatie AMG ACTIVE RIDE CONTROL, die bij de GLC 63 S E PERFORMANCE standaard is, is een andere uitrusting die een doorslaggevende bijdrage levert aan de AMG-specifieke afstemming voor een hoge rijdynamiek. In plaats van met conventionele, starre stabilisatorstangen compenseert het systeem de carrosseriebewegingen elektromechanisch en daarmee aanzienlijk gedifferentieerder uit.

Uitgebreid aanbod individuele opties

Tal van opties bieden uitgebreide individualiseringsmogelijkheden voor uiteenlopende klantwensen:

• AMG-nightpakket

• AMG-nightpakket II

• AMG-carbonpakket I exterieur

• AMG-aerodynamicapakket

• MANUFAKTUR hightechzilver magno

• AMG Performance-stoelenpakket Advanced

• AMG Performance-stoelenpakket High-End

• AMG Real Performance Sound

 

[1] De genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW, BPM en kosten rijklaarmaken.

[2] De vermelde cijfers zijn de WLTP CO2-cijfers gemeten volgens Art. 2 Nr. 3 van Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De brandstofverbruikscijfers zijn berekend op basis van deze waarden

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse en producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes-Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.