12
oktober
2023
|
14:50
Europe/Amsterdam

Mercedes-AMG geeft het topmodel van de compacte Performance-SUV-familie een uitgebreide upgrade

Samenvatting

·      Voorskirt in nieuw design en AMG-embleem op de motorkap

·      Nieuwe lichtsignatuur voor de koplampen en achterlichten

·      AMG Performance-stuurwiel standaard

·      Multimediasysteem MBUX met uitgebreid aanbod services

Mercedes-AMG geeft de compacte Performance-SUV GLA 45 S 4MATIC+ (brandstofverbruik gecombineerd: 10,0–9,5 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 227–215 g/km)1 een aantal optische en technische upgrades voor het in- en exterieur. Hij onderscheidt zich voortaan met de nieuwe voorskirt en het AMG-embleem op de motorkap. Het gehele verlichtingssysteem is voortaan uitgerust met led-technologie. De nieuwe lichtsignatuur voor de koplampen en achterlichten zet subtiele optische accenten. Optioneel zijn ook MULTIBEAM LED-koplampen leverbaar.

Van opzij gezien benadrukken de wielkastverbredingen het krachtige karakter van de SUV. Ze zijn nu carrosseriekleurig (bij het vorige model waren ze zwart). 20” velgen en rode remklauwen zijn standaard. Aan de achterzijde bewijzen de dubbele, ronde uitlaatsierstukken en de spoilerrand op het dak dat dit de krachtigste versie van de GLA-familie is.

Interieur opgewaardeerd met de nieuwste generatie MBUX

Het interieur is standaard voorzien van de nieuwste generatie AMG Performance-stuurwiel. De AMG-stuurwieltoetsen overtuigen met heldere displays en een intuïtieve bedieningslogica. Met de toetsen kan de bestuurder belangrijke rijfuncties en alle rijprogramma’s bedienen. Met zijn nieuwe AMG-specifieke screendesign en uitgebreide functionaliteit is het infotainmentsysteem MBUX nog krachtiger dan voorheen. Met Apple CarPlay en Android Auto kunnen smartphones draadloos worden verbonden met het voertuig. Het hogere USB-oplaadvermogen en een extra USB-C-aansluiting verbeteren de connectiviteit.

Nieuwe opties voor exterieur en interieur

Voor de GLA 45 S 4MATIC+ zijn drie nieuwe lichtmetalen velgen leverbaar: in de velgmaat 19” een  tienspaaks AMG-velg in bicolor matzwart en glansgedraaid. Ook leverbaar zijn twee nieuwe 20” vijf-dubbelspaaks AMG-velgen, waarbij kan worden gekozen uit bicolor matzwart en glansgedraaid of bicolor matzwart en glansgedraaide velgrand. Het velgaanbod omvat ook de al eerder leverbare 21” multispaaks- of kruisspaaks AMG-velgen.

De nieuwe bekledingen voor de standaard sportstoelen of de optionele AMG Performance-stoelen geven het interieur een moderne uitstraling. Voor het eerst is de combinatie van lederlook ARTICO en microvezel MICROCUT ook in bahiabruin te bestellen. Lederlook ARTICO is nu ook in de nieuwe kleur saliegrijs/zwart te bestellen en de lederen bekleding is nu ook leverbaar in de combinatie red pepper/zwart. Het aanbod van de sierdelen is uitgebreid met openporig lindehout bruin.

Krachtige 2,0 liter viercilinder AMG-turbomotor en geavanceerde vierwielaandrijving

De krachtige motor van de GLA 45 S 4MATIC+ heeft een vermogen van 310 kW (421 pk). De compacte SUV sprint in 4,3 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid is begrensd op 270 km/h. Naast zijn indrukwekkende vermogen staat de 2,0 liter AMG-turbomotor ook garant voor een spontane respons. Het vermogen wordt overgebracht via de AMG SPEEDSHIFT DCT achttraps transmissie met dubbele koppeling.

Het standaard rijprogramma RACE en de volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+ met AMG TORQUE CONTROL dragen aanzienlijk bij aan de dynamische rijervaring. De transmissie op de achteras is voorzien van twee elektronisch geregelde lamellenkoppelingen, die elk zijn verbonden met een aandrijfas op de achteras. Door dit ontwerp wordt het motorvermogen niet alleen variabel verdeeld over de voor- en achteras, maar ook selectief tussen de linker- en rechterachterwielen.

De cijfers in één oogopslag

  Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+
Motor 2,0 liter viercilinder lijnmotor met twin-scroll turbo gemonteerd op anti-frictielagers
Cilinderinhoud

cm3

1.991
Max. vermogen

kW/pk

310/421
bij

t/min

6.750
Max. Koppel

Nm

500
bij

/min

5.000–5.250
Aandrijflijn volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+ met AMG TORQUE CONTROL
Transmissie AMG SPEEDSHIFT DCT achttraps transmissie met dubbele koppeling
Brandstofverbruik gecombineerd1

l/100 km

10,0–9,5
CO2 -emissie gecombineerd1

g/km

227–215
Acceleratie 0–100 km/h

sec.

4,3
Topsnelheid

km/h

270

1 De vermelde waarden zijn WLTP CO2-waarden zoals gedefinieerd in Art. 2 nr. 3 van de Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De brandstofverbruikswaarden zijn op basis van deze waarden berekend.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 172.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en G-Klasse met hun volledig elektrische modellen, alsmede producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zon 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, transparantie en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes-Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.