download
2024-01-amg-mbux-sound-drive-pressfilm-120s-16-9_h264
09
januari
2024
|
21:34
Europe/Amsterdam

Mercedes-AMG en will.i.am presenteren MBUX SOUND DRIVE op CES 2024

Samenvatting

·       De samensmelting van technologie en muziek tilt de Mercedes-AMG in-car entertainmentervaring naar een nog hoger niveau

·       Dankzij softwaretechnologie kan muziek reageren op de individuele rijstijl

·       Exclusieve proefritten in de Mercedes-AMG EQE en EQE SUV

Mercedes-AMG kondigt op CES 2024 de introductie aan van MBUX SOUND DRIVE. De nieuwe interactieve muziekervaring is een volgend project in het kader van de samenwerking met kunstenaar en ondernemer will.i.am. De softwaretechnologie maakt het mogelijk dat muziek reageert op de individuele rijstijl. Het voertuig wordt een virtueel muziekinstrument, bespeeld door de bestuurder. Daarmee verandert de toch al bijzondere rijervaring in een Mercedes-AMG in een emotionele muzikale rit.

MBUX SOUND DRIVE interpreteert met behulp van sensoren en geavanceerde software rijdynamische processen, zoals recuperatie, acceleratie, sturen en remmen, zet deze om in muzikale expressies en stelt de bestuurder in staat om realtime te ‘componeren’.

“Bij Mercedes-Benz willen we dat digitale innovaties onze klanten emotioneel raken – door bijzondere nieuwe functies die tijdens elke rit echt het verschil maken. Met MBUX SOUND DRIVE bepalen AMG-rijders hoe hun muziek klinkt. Dit maakt in-car entertainment veel meer immersive.”

Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Mercedes-Benz Group AG, Chief Technology Officer

“Stel je een wereld voor waarin je voertuig een instrument wordt dat muzikale reizen mogelijk maakt. MBUX SOUND DRIVE geeft muziek door het rijden opnieuw vorm. Ik ben benieuwd hoe componisten, producers en songwriters dit zullen gebruiken om nieuwe muziek te creëren en klassiekers voor het autorijden te herinterpreteren. MBUX SOUND DRIVE is niet alleen een nieuwe grens voor muziekproductie, maar opent ook nieuwe, opwindende en interactieve luisterervaringen voor automobilisten.”

will.i.am, kunstenaar en ondernemer

Van de studio naar de weg – een unieke muziekervaring

Met MBUX SOUND DRIVE gaat het lange en succesvolle merkpartnership tussen Mercedes-AMG en multi-platina-artiest will.i.am een ​​opwindende nieuwe fase in. Naarmate het project vorderde, koesterde will.i.am het idee om zijn vaardigheden als platenproducent te gebruiken om een ​​interactieve in-car muziekervaring te ontwikkelen. De technologie verbindt de voertuighardware met de muzieksoftware via precieze ‘in-car signalen’ waardoor de muziek realtime kan reageren op de rijeigenschappen. De opgegeven parameters variëren van accelereren en remmen tot energieterugwinning en stuurhoek. De technologie kan ook synchroniseren met andere ‘signalen’ van het voertuig, bijvoorbeeld de regensensor op de voorruit, die bij slecht weer rustgevende ritmes kan bieden om stress te verminderen en de concentratie te verbeteren.

De kracht van het platform – digitale rijmuziek voor iedereen

Het bieden van een immersive geluidservaring is slechts een deel van het project. Het langetermijndoel van MBUX SOUND DRIVE is om de functie om te zetten in een open muziekplatform. Artiesten van over de hele wereld kunnen dan de studiosoftware van MBUX SOUND DRIVE gebruiken om muziek in elk genre te creëren in een nieuw immersive audioformat.

De uitrol van MBUX SOUND DRIVE begint medio 2024 en wordt beschikbaar gemaakt voor modellen van Mercedes-AMG en Mercedes-Benz die zijn uitgerust met de tweede generatie van het MBUX infotainmentsysteem (Mercedes-Benz User Experience)[1]. Klanten ontvangen een melding wanneer de nieuwe MBUX softwareupdate beschikbaar is in hun regio. Vervolgens kunnen ze deze over-the-air (OTA) downloaden en installeren met behulp van de update-assistent op het MBUX mediadisplay of in de Mercedes me-app.

Dynamische geluidsdemo's op CES – immersive muziek tijdens proefritten

Om de mogelijkheden van MBUX SOUND DRIVE ten volle te demonstreren, biedt Mercedes-AMG op CES 2024 exclusieve proefritten aan. Bezoekers kunnen op de MBUX SOUND DRIVE-stand op het buitenterrein Diamond Lot een experience in een Mercedes-AMG EQE of EQE SUV boeken.

Tech Talk – forum op de beursstand

Mercedes-Benz biedt bezoekers ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een onderhoudende en informatieve discussie over de technologie. Markus Schäfer, Chief Technology Officer van Mercedes-Benz, en will.i.am geven gezamenlijk een toelichting op de creatieve visie, technologie en plannen voor de toekomst. De presentatie vindt plaats op 9 januari om 14.30 uur PST op de Mercedes-Benz stand (Las Vegas Convention Center, West Hall, stand 4941).


 


[1] MBUX Entertainment Software Update (FUP5) is over-the-air (OTA) beschikbaar voor meerdere modellen. De beschikbaarheid, omvang en prijs van de features zijn afhankelijk van de betreffende markt, de technische specificities van het model en de individuele configuraties en instellingen in het voertuig.
Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse en producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes-Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.