31
oktober
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-AMG en MV Agusta kondigen samenwerking aan

  • Overeenkomst voor langlopende samenwerking ondertekend

  • Mercedes-AMG koopt 25% van de aandelen MV Agusta

  • Samenwerking op het gebied van marketing en verkoop

Mercedes-AMG, het sportwagenmerk van Daimler AG, en motorfabrikant MV Agusta hebben een overeenkomst getekend voor een langlopende samenwerking. De overeenkomst tussen beide high-end merken met een lange traditie en geschiedenis behelst de samenwerking op het gebied van marketing en verkoop. Mercedes-AMG GmbH verwerft 25% van de bedrijfsaandelen MV Agusta Motor S.p.A. Over de koopprijs van het aandeel is stilzwijgen overeengekomen. Mercedes-AMG krijgt recht op een zetel in de Board of Directors van MV Agusta. De verantwoordelijke instanties moeten de samenwerking nog goedkeuren.

Mercedes-AMG is een 100% dochteronderneming van Daimler AG en sportwagen- en performancemerk van Mercedes-Benz Cars. Het in 1967 door Hans Werner Aufrecht en Erhard Melcher opgerichte bedrijf heeft zijn reputatie gevestigd door talrijke successen in de motorsport en een uniek productportfolio. De onderneming uit Affalterbach heeft momenteel ca. 1.200 medewerkers in dienst, waarvan ca. 700 in de ontwikkelingsafdeling werkzaam zijn. Auto's van Mercedes-AMG staan wereldwijd bekend om hun performance, perfectie en precisie en zijn op vele gebieden de benchmark. Elk model heeft het motorsportgen van het bedrijf. Dit geldt in het bijzonder voor de beide compleet in Affalterbach ontwikkelde sportwagens: de SLS AMG en de onlangs geïntroduceerde Mercedes-AMG GT die het profiel van het high-performance merk nog verder heeft versterkt. In 2013 verkocht Mercedes-AMG in totaal 32.000 eenheden, in het eerste halfjaar van 2014 bedroeg de afzet al ca. 23.000 AMG-voertuigen.

In de AMG-motorenmanufactuur in Affalterbach worden de aandrijflijnen met inachtneming van strenge kwaliteitseisen met de hand geproduceerd door hooggekwalificeerde monteurs. Het motto luidt: 'one man, one engine', wat zichtbaar is op het AMG-motorplaatje met de handtekening van de monteur die verantwoordelijk is voor de fabricage van de auto. Dit exclusieve manufactuurkarakter past precies bij de filosofie van MV Agusta: de ontwikkeling en het produceren van motoren tot kunst verheffen – tot 'Motorcycle Art'.

MV Agusta S.p.A. is gevestigd in het Italiaanse Varese en werd in 1945 opgericht door Domenico Agusta. De Noord-Italiaanse fabrikant werd beroemd door zijn technische innovaties en snelle motoren en geldt als één van de succesvolste merken in de wereld van de motorracesport. MV Agusta motoren staan voor een perfecte balans tussen performance en adembenemend Italiaans design. De onderneming heeft momenteel 260 medewerkers in dienst in het hoofdkantoor aan de oever van het Lago di Varese in Noord-Italië. Daarvan zijn meer dan 90 medewerkers werkzaam op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. MV Agusta's productenpalet is gebaseerd op twee hoofdplatformen voor drie- en viercilindermodellen met een cilinderinhoud van 675 tot 1100 cc in de segmenten Supersport, Superbikes, Sports-naked en Crossover. MV Agusta S.p.A. is tevens eigenaar van Cagiva, één van de meest beroemde motormerken van Italië.

MV Agusta S.p.A. behaalde in de afgelopen vijf jaar een groei in dubbele cijfers. De samenwerking met Mercedes-AMG op het gebied van verkoop en marketing zal de fabriek van snelle motoren verdere impulsen geven. Tijdens de internationale motorbeurs EICMA in Milaan zal een uitbreiding van het motorportfolio worden voorgesteld. Hier presenteert MV Agusta in het Sports-naked segment nieuwe modellen die staan voor perfectie in design en vermogen: de Brutale 800 RR en de Dragster 800 RR. Met zijn intrede op de markt voor Touring-motoren zet MV Agusta zijn expansie voort met de eerste Touring-machines in de geschiedenis van de onderneming, de spiksplinternieuwe modellen Stradale 800 en Turismo Veloce 800.