03
maart
2021
|
11:45
Europe/Amsterdam

Mercedes-AMG en Mercedes-AMG Petronas F1 Team intensiveren samenwerking

Mercedes-AMG in Affalterbach en het Mercedes-AMG Petronas F1 Team in Brackley (Groot-Brittannië) zijn al sinds 2012 met elkaar verbonden. Nu halen beide ondernemingen hun banden nog verder aan. Concreet betekent dit: een intensieve bundeling van de autosportactiviteiten van het high-performance merk Mercedes-AMG, een nog diepgaandere, wederzijdse overdracht bij de ontwikkeling van toekomstgerichte, geëlektrificeerde technologieën voor de autosport en de openbare weg, en dat alles in het kader van een partnership dat wordt gekenmerkt door gezamenlijke waarden en natuurlijk de passie voor de autosport. Het nieuwe design van de Mercedes-AMG F1 W12 E PERFORMANCE voor het nieuwe seizoen onderstreept de hechte alliantie en de merkidentiteit ook visueel.

Zeer efficiënte en uiterst gemotiveerde teams in Affalterbach, Brackley en Brixworth streven naar het ultieme, naar de modernste techniek en naar topresultaten. Of het nu in Baden-Württemberg of in Northamptonshire is, de AMG-spirit van top performance staat op beide locaties hoog in het vaandel. “Al negen jaar zijn wij verbonden door een hecht partnership dat heeft geleid tot een breed scala aan ontwikkelingen en talloze successen. We zijn verenigd door hetzelfde autosport-DNA en een sterke spirit in het hele team. Om het kernachtig te zeggen: we live performance! Dit is het perfecte moment om onze samenwerking naar een hoger niveau te tillen: met de Project ONE hypercar brengen we voor het eerst Formule 1-technologie bijna één-op-één over op de weg. Dit jaar zullen we de eerste exemplaren van deze zeer exclusieve serie aan onze klanten afleveren. Met dit unieke project luiden we het tijdperk van de performance-gerichte elektrificatie in bij AMG. Onder ons technologielabel E PERFORMANCE werken wij aan onze interpretatie van een krachtige en efficiënte hybride technologie voor de toekomstige straatmodellen. En wat onze performance op het circuit betreft hopen we natuurlijk dat onze snelste en krachtigste E Performance-modellen ook dit jaar weer om de wereldtitels kunnen strijden”, aldus Philipp Schiemer, voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-AMG GmbH.

In Affalterbach heeft Mercedes-AMG op alle relevante gebieden direct toegang tot de winnende technologie van het Mercedes-AMG Petronas F1 Team. De intensievere samenwerking zal de overdracht van kennis en technologieën tussen Brackley, Brixworth en Affalterbach verder versnellen en daarmee de positie van Mercedes-AMG als het performance- en sportwagenmerk van de toekomst verstevigen. Daarbij spreekt Mercedes-AMG ook nieuwe lifestyle-georiënteerde doelgroepen aan, die gefascineerd zijn door de zeer competitieve wereld van de Formule 1 en de wil om altijd te beschikken over de nieuwste, duurzame en in de autosport geteste technologie.

“De technische uitdagingen in de Formule 1 zijn enorm en vormen daarmee een fascinerende uitdaging voor engineers. In de hoogste klasse van de autosport zijn de huidige hybride motoren niet alleen extreem krachtig, ze hebben ook een enorme thermische efficiëntie – eigenschappen die wij ook nastreven bij onze seriemodellen. Door de nauwe uitwisseling kunnen we een veelvoud aan ervaringen en technologieën uit de Formule 1 toepassen in onze performance-hybrids voor de openbare weg”, aldus Jochen Hermann, lid van de directie van Mercedes-AMG GmbH.

Mercedes-AMG bundelde in 2012 de krachten met het Mercedes-AMG Petronas F1 Team en Mercedes-AMG High Performance Powertrains (HPP). Sindsdien hebben de partners al nauw samengewerkt aan tal van projecten, vooral op het gebied van technologieoverdracht. Het meest recente voorbeeld is de elektrische turbocompressor, die in de Formule 1 onder extreme omstandigheden wordt beproefd en binnenkort in de seriemodellen van AMG zal worden toegepast. Er wordt ook nauw samengewerkt bij het delen van ervaringen met simulatietechnologie tijdens de ontwikkelingsfasen alsmede bedrijfsstrategieën op accu- en hybridegebied.

Verdere technologietransfers en de overdracht van ontwikkelingen uit de Formule 1 zullen volgen. Daartoe behoren onder meer de celtechnologie van de high-performance accu’s en hun specifieke koelingsvereisten. Dit zijn nog twee voorbeelden van technologische parallellen tussen de Mercedes-AMG F1 W12 en de performance-hybrids voor de openbare weg die in de startblokken staan en ook in het dagelijks leven een tastbare ervaring van de nauwere samenwerking zullen bieden. Niet voor niets zijn enkele medewerkers van Mercedes-AMG uit Affalterbach op het moment werkzaam bij Mercedes-AMG High Performance Powertrains (HPP), de succesvolle en vooraanstaande Formule 1-motorenbouwer in Brixworth (Groot-Brittannië). De nauwere banden tussen de respectievelijke performance-divisies komt ook tot uiting in het toezichthoudend management. Zo is Philipp Schiemer aangesteld als niet-uitvoerend bestuurder van het Mercedes-AMG Petronas F1 Team, terwijl Jochen Hermann dezelfde rol vervult bij Mercedes-AMG High Performance Powertrains.

“We kijken ernaar uit om nauwer samen te werken op vele gebieden. Of het nu in ons Formule 1-team is of bij Mercedes-AMG in Affalterbach – deze fantastische teamgeest is overal voelbaar. Iedere medewerker geeft werkelijk alles en het motto ‘We live performance’ geeft het perfect weer. Ik ben benieuwd wat we nog meer samen kunnen bereiken”, aldus Toto Wolff, teambaas en CEO van het Mercedes-AMG Petronas F1 Team.

De nauwere samenwerking omvat ook andere autosportactiviteiten bij Mercedes-AMG. Dit betreft zowel de marketingactiviteiten als het versterken en uitbreiden van het eSports-commitment. Uiteindelijk versterkt deze uniforme aanpak een andere belangrijke pijler van het performance- en sportwagenmerk uit Affalterbach: het voortdurend groeiende klantensportprogramma in de GT3- en GT4-klasses, dat de afgelopen elf jaar zeer succesvol is geweest. Met al deze activiteiten blijft AMG zijn roots in de autosport eer aandoen.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2020 werden circa 2,1 miljoen personenwagens en bijna 375.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.