14
februari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-AMG en Cigarette Racing presenteren twee visionaire concepten op Miami International Boat Show

Cigarette Racing en Mercedes-AMG werken voor het vierde achtereenvolgende jaar samen en presenteren tijdens de Miami International Boat Show hun futuristische visies: de Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo en de Cigarette Racing 50’ Vision GT Concept.

Voor het nieuwe PlayStation®3 racespel GranTurismo® 6 hebben de ontwerpers van Mercedes-Benz met de Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo het ultieme supersportwagenconcept ontwikkeld. Extreme afmetingen, vloeiende contouren en hoogwaardige technologie zijn samengekomen in een vorm die de adembenemende prestaties van de AMG V8-motor met 430 kW (577 pk) en een koppel van 590 Nm tot leven brengt. De Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo, uitgevoerd als een 1:1 schaalmodel, had op 19 november 2013 zijn wereldpremière ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Mercedes-Benz Research & Development Center in Sunnyvale, Californië. De supersportwagen met de voor Mercedes zo kenmerkende vleugeldeuren beleefde zijn showdebuut in Los Angeles op 20 november 2013 om vervolgens eerste van de serie ‘Vision Gran Turismo’ voertuigen virtueel het circuit op te gaan toen het nieuwe racespel in december 2013 werd uitgebracht.

Extreme proporties en een opvallend design

De afmetingen van een sportwagen die zo typisch voor Mercedes zijn, komen terug in de Vision Gran Turismo: de lijn van de lange motorkap gaat vloeiend over naar het compacte inzittendencompartiment, de soepel aflopende daklijn en de ‘brede schouders’ achter. De dynamische uitstraling wordt geaccentueerd door een opvallend zijprofiel en uitgesproken rondingen in de wielkasten. De buitengewone koplampen brengen een gevoel van sportiviteit over, klaar om van start te gaan. Deze indruk wordt versterkt door de expressieve vorm van de motorkap en de autosportdetails zoals de sluitingen op de motorkap en de benzineklep.

Het uiterlijke design van de Vision Gran Turismo wordt in het interieur van de tweezitter voortgezet. Geïnspireerd door de cockpit van een Formule 1-auto vormen de rode sportstoelen één geheel met de vloer waardoor een beschermende schaal is ontstaan. Het dashboard creëert een al even dynamisch effect. Het is ontworpen in de vorm van twee vleugeldeuren die ieder aan een kant van de stuurkolom zijn gepositioneerd. De echte vleugeldeuren lijken daardoor een verlenging van het instrumentenpaneel te zijn.

Een natuurlijke samenwerking met Cigarette: lichtgewicht prestaties

Letterlijk tegelijkertijd met de ontwikkeling van de Vision Gran Turismo verliep de speciale ontwikkeling van de Cigarette Racing 50’ Vision GT Concept, een door Cigarette Racing gebouwd, eenmalig model met de twee krachtigste motoren ooit voor een powerboat. De samenwerking tussen het Cigarette Racing Team, Mercedes-AMG en Polyphony Digital Inc., zorgde voor de unieke elementen van de Cigarette Racing 50’ Vision GT Concept, waaronder een uiterst bijzonder in Alubeam-lak uitgevoerd exterieur met een matzwarte romp en zwarte accenten.

De Cigarette Racing 50’ Vision GT Concept heeft twee 1.650 pk Mercury Racing-motoren die ieder 300 pk meer leveren dan de standaardmotoren van de 50’ Cigarette Marauder. Een gewichtsbesparing van meer dan 450 kilo ten opzichte van de standaardversie draagt bij aan de geschatte topsnelheid van ruim 225 km/u.

Bij het ontwerpen van het interieur is aandacht geschonken aan de kleinste details. Het in zwart afgewerkte interieur heeft Alcantara® accenten en voor het dashboard zijn koolstofvezelpanelen gebruikt met zilverkleurige klokken. De technologie voor de besturing maakt gebruik van Bluetooth, computerondersteuning, vier high-definition schermen en de integratie van Garmin- en Cigarette-navigatie en audio.

De prijs van deze unieke boot van het Cigarette Racing Team bedraagt anderhalf miljoen dollar. De Miami International Boat Show in het Miami Beach Convention Center is voor het publiek open van 1 t/m 17 februari. Voor meer informatie:
www.miamiboatshow.com