25
juni
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-AMG bouwt de beste 2.0-liter motor

Mercedes-AMG heeft bij de verkiezing van de 'Engine of the Year 2014' twee felbegeerde trofeeën in de wacht gesleept. De AMG 2.0-liter viercilinder turbomotor behaalde een dubbele overwinning in de categorieën 'New engine 2014' en '1.8 to 2-litre'. Beide prijzen zijn vandaag tijdens de motorenbeurs 'Engine Expo' in Stuttgart uitgereikt.

De motor van Mercedes-AMG liet in de categorieën 'New engine 2014' en '1.8 to 2-litre' de 36 resp. 42 gerenommeerde concurrenten uit Europa, de Verenigde Staten en Azië achter zich. Met deze overwinning bewijst het performance merk van Mercedes-Benz eens te meer zijn kracht bij de ontwikkeling en productie van high-performance motoren. De internationale jury was onder de indruk van de buitengewone prestaties en het grote rijgemak van de AMG viercilinder.

De 'International Engine of the Year Awards' behoren tot de meest prestigieuze onderscheidingen in de autobranche en worden sinds 1999 uitgereikt. Een onafhankelijke vakjury bestaande uit 82 journalisten uit 34 landen kiest de beste motoren van het jaar in 12 categorieën.