16
februari
2024
|
12:05
Europe/Amsterdam

Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ nu te bestellen als speciale ‘Limited Edition’

Samenvatting

·       Uitgebreide in- en exterieuruitrusting

·       Exclusieve lak: AMG green hell magno

·       Edition-specifieke matzwarte 19” gesmede AMG-velgen

Mercedes-AMG introduceert voor de A 45 S 4MATIC+ een aantrekkelijk speciaal model, de ‘Limited Edition’ (brandstofverbruik gecombineerd: 9,2-8,8 l/100 km; CO₂-emissie gecombineerd: 208-200 g/km)1. Het speciale model kan nu worden besteld. De consumentenadviesprijs bedraagt € 137.2372. De introductie vindt plaats in april 2024 en het model is leverbaar tot eind 2024.

Bijzonder opvallend is de exclusieve lak AMG green hell magno. Deze kleur was voorheen niet leverbaar voor de compacte modellen. Daar komt bij een folie met groot opschrift ‘A 45 S’ op de portieren en het AMG-embleem op de motorkap. De ‘Limited Edition’ heeft matzwarte 19” zeven-dubbelspaaks gesmede AMG-velgen die exclusief zijn voor de Edition. De spaken van de velgen zijn geaccentueerd met een gele contrastkleur. Passend bij de kleur van de velgen zijn de remklauwen van het high-performance AMG-remsysteem glanzend zwart en voorzien van witte AMG-logo's. Andere verfijnde details zijn de exclusieve tankdop met AMG-logo en de lichtprojector die het AMG-logo op de grond schijnt bij het in- en uitstappen.

Drie uitrustingspakketten versterken de ‘Limited Edition’ nog verder:

·       Het AMG-nightpakket: markante designelementen in zwart en hoogglanzend zwart onderstrepen het expressieve voertuigkarakter. Inbegrepen zijn de frontsplitter, de buitenspiegels en de bovenkant van de portieren. De warmtewerende, donkergetinte ruiten vanaf de B-stijl ronden het pakket af.

·       Het AMG-nightpakket II: de talrijke details van dit pakket maken van het voertuig een echte blikvanger. Daartoe behoren de donkergekleurde spijlen van de grille en tal van exterieurelementen in zwartchroom: de typeaanduiding op de voorspatschermen en de achterklep, de Mercedes-ster en exclusief voor de Edition de ook de portiergrepen en de Mercedes-sterren in de wielnaafdoppen.

·       Het AMG-aerodynamicapakket: het in de windtunnel ontwikkelde AMG-aerodynamicapakket omvat speciale exterieuronderdelen en een vaste AMG-achtervleugel. Samen verhogen ze de downforce en verbeteren ze de rijeigenschappen bij hoge snelheden.

Ook het interieur van de ‘Limited Edition’ is opvallend vormgegeven: de AMG Performance-stoelen zijn bekleed met een combinatie van lederlook ARTICO en microvezel MICROCUT zwart. Gele siernaden op de stoelen, portierpanelen en het dashboard creëren aantrekkelijke contrasten. Dat geldt ook voor de gestikte emblemen met het ‘45 S’-label op de voorste hoofdsteunen.

Het AMG Performance-stuurwiel in leder/microvezel MICROCUT met gele siernaden en de aluminium sierdelen met AMG-pattern en gele opschriften ‘AMG’ voegen verdere accenten toe aan het interieur. Ook de AMG-instaplijsten getuigen van aandacht voor detail. Ze zijn voorzien van een zwart AMG-pattern en een geel verlicht AMG-logo.  De AMG-vloermatten met opschrift ‘45 S’ en gele siernaden ronden de interieurupgrade af.

De A 45 S 4MATIC+ sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in 3,9 seconden. De topsnelheid is begrensd op 270 km/h. De 310 kW (421 pk) sterke 2,0 liter viercilinder AMG-turbomotor maakt niet alleen indruk met zijn hoge prestaties maar ook met de spontane respons.

De volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+ met AMG TORQUE CONTROL levert een belangrijke bijdrage aan de dynamische rijervaring: de achterasaandrijving bevat twee elektronisch geregelde lamellenkoppelingen. Ze zijn elk verbonden met een aandrijfas op de achteras. Hierdoor kan de aandrijfkracht niet alleen variabel worden verdeeld tussen de voor- en achteras, maar ook selectief tussen de linker- en rechterachterwielen.

 

1 De opgegeven waarden zijn de vastgestelde “WLTP CO2-waarden” conform Art. 2 Nr. 3 Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De brandstofverbruikswaarden zijn op basis van deze waarden berekend.
2 De genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW, BPM en kosten rijklaarmaken.
Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse en producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes-Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.