14
juli
2020
|
20:44
Europe/Amsterdam

Meet Mercedes DIGITAL #6 – 730 redenen om deze AMG-special te bekijken

In de zesde aflevering van het Meet Mercedes DIGITAL-nieuwsformat staat het krachtigste AMG-seriemodel aller tijden centraal. Het ontwikkelingsteam in Affalterbach heeft op constructiegebied alle registers opengetrokken bij de nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series (brandstofverbruik gecombineerd: 12,8 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 292 g/km)1. Met zijn nieuw ontworpen, 537 kW/730 pk sterke V8-biturbomotor, geavanceerde aerodynamica, intelligente lichtgewicht constructie, hoge rijdynamiek en expressieve design, is de Black Series het nieuwe topmodel van het performance- en sportwagenmerk. ‘Meet Mercedes DIGITAL # 6: 730 redenen om deze AMG-special te bekijken’ wordt op 15 juli 2020 om 14.00 uur (CEST) online uitgezonden op het digitale platform Mercedes me media (https://media.mercedes-benz.com/meetmercedesdigital) en is daarna beschikbaar als video-on-demand.

In aflevering zes van Meet Mercedes DIGITAL presenteert Tobias Moers, voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-AMG GmbH, vanuit het Prüf- und Technologiezentrums (PTZ) van Mercedes-Benz Cars in Immendingen de highlights van de nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series. Black Series is sinds 2006 het label voor de compromisloze sportieve modellen van Mercedes-AMG, met een consistente overdracht van technologie uit de autosport naar de serieproductie. De nieuwe supersportwagen is het resultaat van de jarenlange ervaring van het merk in complete voertuigen.

De nieuwe Meet Mercedes DIGITAL-serie is een innovatief nieuwsformat op Mercedes me media. Net als bij een nieuwsprogramma presenteert het met regelmatige tussenpozen een actueel onderwerp, belicht het achtergronden en laat het deskundigen aan het woord. De gemodereerde shows omvatten ‘talks’ in de studio en verslagen vanaf verschillende locaties en testtracks.

Uitgebreid persmateriaal, met informatie, foto’s en video’s over de nieuwe supersportwagen, is vanaf 15 juli 2020 te downloaden op Mercedes me media.

1 De vermelde cijfers zijn bepaald volgens de voorgeschreven meetmethode. Dit zijn de NEDC CO2-waarden volgens artikel 2 nr. 1 Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. Het brandstofverbruik werd berekend aan de hand van deze cijfers
Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 173.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens, bestelwagens en services. Bovendien streeft de onderneming naar connectiviteit, autonoom rijden en alternatieve aandrijvingen met zijn toekomstgerichte innovaties. Het productportfolio van Mercedes-Benz Cars omvat de merken Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en Mercedes me, alsmede het merk smart en het product- en technologiemerk EQ voor elektromobiliteit. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2019 werden bijna 2,4 miljoen auto’s en meer dan 438.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met meer dan veertig fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid betekent voor Daimler het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.