16
juni
2020
|
14:53
Europe/Amsterdam

Meet Mercedes DIGITAL #4: digitale wereldpremière van de nieuwe Mercedes-AMG E 63 4MATIC+

In de vierde aflevering van het nieuwsformat ‘Meet Mercedes DIGITAL’ presenteert Mercedes-AMG op dynamische wijze de nieuwe E 63 4MATIC+-modellen (brandstofverbruik gecombineerd: 11,9-11,6 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 273-265 g/km)[1] op de testbaan van het Prüf- und Technologiezentrum in Immendingen. De grondig vernieuwde Limousine en Estate onderscheiden zich door een moderner exterieurdesign, een update voor het interieur met AMG-speficiek MBUX infotainmentsysteem, finetuning van het onderstel en geoptimaliseerde aerodynamica. ‘Meet Mercedes DIGITAL #4 – The new Mercedes-AMG E 63’ wordt op donderdag 18 juni 2020 om 14.00 uur in een mediaspecial uitgezonden op het digitale platform Mercedes me media, via https://media.mercedes-benz.com/meetmercedesdigital. Na afloop is de uitzending tevens als video-on-demand beschikbaar.

Drummond Jacoy, Director Overall Vehicle Development bij Mercedes-AMG, verschaft tijdens de uitzending meer inzicht in het ontwikkelings- en testproces van het Performance- en sportwagenmerk uit Affalterbach. Aansluitend is er op 18 juni 2020 op Mercedes me media een uitgebreide persmap als download beschikbaar, met persberichten, beeld- en videomateriaal.

De nieuwe serie ‘Meet Mercedes DIGITAL’ is een innovatief nieuwsformat op Mercedes me media. Het programma – dat vergelijkbaar is met een nieuwsprogramma – zal regelmatig een actueel onderwerp behandelen, achtergronden toelichten en experts aan het woord laten. Daarnaast biedt het programma ‘talks’ in de studio en doet het verslag vanuit fabrieken of circuits.

[1]De vermelde waarden zijn vastgelegd volgens de voorgeschreven meetmethode. Het gaat om de NEDC-CO2-waarden in overeenstemming met Art. 2 Nr. 1 van de Durchführungsverordnung (EU) 2017/1153. De brandstofverbruikscijfers zijn berekend aan de hand van deze waarden.
Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 173.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens, bestelwagens en services. Bovendien streeft de onderneming naar connectiviteit, autonoom rijden en alternatieve aandrijvingen met zijn toekomstgerichte innovaties. Het productportfolio van Mercedes-Benz Cars omvat de merken Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en Mercedes me, alsmede het merk smart en het product- en technologiemerk EQ voor elektromobiliteit. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2019 werden bijna 2,4 miljoen auto’s en meer dan 438.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met meer dan veertig fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid betekent voor Daimler het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.