21
februari
2024
|
15:33
Europe/Amsterdam

Meer dan 800.000 bezoekers in het Mercedes-Benz Museum in 2023: terugblik en vooruitblik 2024

Samenvatting

·       Stijging van de bezoekersaantallen met 28 procent ten opzichte van 2022

·       Bezoekers uit 160 landen

·       Mercedes-Benz Art Collection met presentatie ‘Now on View’ vanaf maart 2024

·       Gratis toegang op de 18de verjaardag van het museum op 19 mei 2024

·       Nieuwe, interactieve ‘Boxenstopp’ in zaal ‘Mythos 7’ vanaf de zomer van 2024

Het Mercedes-Benz Museum kijkt terug op een recordjaar. In totaal kwamen er 800.245 bezoekers langs in 2023, bijna 28 procent meer dan in 2022.

“Voor de zesde keer sinds de opening achttien jaar geleden hebben we de magische grens van 800.000 bezoekers in één jaar doorbroken. Dit cijfer geeft ons een duwtje in de rug voor 2024, als veel mensen de regio komen bezoeken voor het EK voetbal. Ik kijk ook bijzonder uit naar de diversiteit van ons openluchtprogramma ‘Stadtkultur’ en de nieuwe interactieve 'Boxenstopp’-experience in de kombocht van ons museum.”

Bettina Haussmann, Hoofd Mercedes-Benz Museum

De meeste internationale museumbezoekers waren afkomstig uit de VS en Frankrijk. Het aantal bezoekers uit beide landen was qua aandeel vergelijkbaar met 2019. Het Mercedes-Benz Museum werd in 2023 in totaal door 160 nationaliteiten bezocht. Vergeleken met het voorgaande jaar waren meer bezoekers uit Duitsland, in totaal bijna 50 procent. Deze ontwikkeling weerspiegelt de toenemende vraag naar vakanties en hoogwaardige toeristische activiteiten in eigen land.

Nieuw aanbod in de permanente tentoonstelling en vooruitblik op het evenementenprogramma van 2024**

·       De interactieve speciale tentoonstelling ‘Der Mobile Mensch’ is tot 17 november 2024 te zien op niveau 0 van het museum.

·       Onder de titel ‘Now on View’ geeft de Mercedes-Benz Art Collection vanaf maart 2024 met wisselende tentoonstellingen inzicht in de collectie.

·       Een hoogtepunt voor oldtimerliefhebbers in de regio en daarbuiten is de merkspecifieke oldtimerbijeenkomst ‘Classics & Coffee’. Deze vindt elke zondag plaats tussen 14 april en 13 oktober 2024. De thema’s variëren van ‘Supersportwagens’, ‘SL’, ‘Baby-Benz’ en ‘AMG’ tot ‘Terreinwagens, bedrijfswagens en campers’.

·       Op de Internationale Museumdag op 19 mei 2024, tevens de achttiende verjaardag van het Mercedes-Benz Museum, is de toegang tot de permanente tentoonstelling gratis.

·       Het nieuwe ‘Boxenstopp’-programma nodigt bezoekers uit om een kijkje te nemen achter de schermen van de Formule 1. Dit kan vanaf de zomer van 2024 worden ervaren in zaal Mythos 7: ‘Silberpfeile – Rennen und Rekorde’.

·       De kinder- en familiedag op 30 juni 2024 biedt een kleurrijk programma op het buitenterrein en in het museum. Deze dag wordt georganiseerd samen met partners uit de regio.

·       Het succesvolle programma ‘Stadtkultur am Mercedes-Benz Museum’ wordt weer georganiseerd van 18 juli tot 18 augustus 2024. Het museum biedt artiesten uit de regio de kans om op te treden op het openluchtpodium.

·       Van 23 augustus tot 8 september 2024 biedt de openluchtbioscoop weer spannende filmavonden onder de sterrenhemel. De kaartverkoop begint op 23 mei 2024.

·       De grote lampionnenoptocht vertrekt begin november 2024 vanaf het museum.

** Wijzigingen voorbehouden

Kinderen kunnen zich ook creatief uitleven op de CAMPUS van het museum, elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Mascotte Carlotta is altijd op zondag van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig in het museum.

Het Mercedes-Benz Museum is dagelijks geopend van dinsdag t/m zondag van 9.00 tot 18.00 uur. De kassa sluit om 17.00 uur.

Voor aanmeldingen, reserveringen en actuele informatie: www.mercedes-benz.com/museum

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse en producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes-Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.