08
september
2017
|
15:50
Europe/Amsterdam

me Convention: Sheryl Sandberg, DieterZetsche, Amber Valleta, Hans Ulrich Obrist en Buzz Aldrin praten over de toekomst

Innovatie, vrouwen in leidinggevende posities en de werkplek in het digitale tijdperk. Het zijn slechts enkele van de thema’s waarover wordt gediscussieerd tijdens de me Convention door Facebooks Chief Operating Officer Sheryl Sandberg en Dieter Zetsche, Raad van Bestuursvoorzitter Daimler AG en Hoofd Mercedes-Benz Cars. Astronaut Buzz Aldrin zal een keynote speech verzorgen over zijn visie op de toekomst in de ruimte, terwijl de artistiek directeur van Serpentine Galleries, Hans Ulrich Obrist, tekst en uitleg geeft over het ‘Handwriting Project’. De thema’s die tijdens de me Convention van Mercedes-Benz en South by Southwest® aan bod komen, zijn net zo divers als de gesprekspartners maar wat ze gemeenschappelijk hebben is de zoektocht naar antwoorden op essentiële vragen over de toekomst.

Tijdens de IAA Frankfurt organiseren Mercedes-Benz en South by Southwest (SXSW®) voor het eerst de me Convention, waarbij toonaangevende mensen uit de technologie- en designbranche alsmede de creatieve industrie bijeenkomen om te praten over tal van toekomstthema’s. Van 15 t/m 17 september 2017 is #createthenew het motto voor evenementen in de Festhalle Frankfurt, waarbij thema’s als New Creation, New Urbanity, New Leadership, New Realities en New Velocity centraal staan. Tijdens workshops, rondetafelgesprekken, keynotes en interactieve platforms wordt er gediscussieerd over toekomstthema’s. De me Convention vindt plaats in de festivalachtige setting van de Festhalle Frankfurt en bestaat uit een reeks evenementen in de avonduren alsmede feesten en concerten in het Bahnhofsviertel van Frankfurt.

“De me Convention maakt deel uit van de consequente doorontwikkeling van onze wereldwijde beursdeelname. In het kader hiervan tonen we dit jaar tijdens de IAA niet alleen auto’s, maar heeft onze aanwezigheid het karakter van een internationale conventie”, legt dr. Jens Thiemer, Vice President Marketing Mercedes-Benz Cars, uit. “Ons doel is om bezoekers met de SXSW een inspiratieplatform te bieden, een dialoog over de toekomst, met een zeer divers, progressief en creatief publiek.”

Van vrijdag tot en met zondag zullen circa 150 sprekers hun visie op de toekomst delen via presentaties, paneldiscussies, workshops en andere innovatieve formats. “De me Convention is uniek omdat het zorgt voor een nuttige dialoog over de creatie van een betere toekomst. Tal van sprekers komen hier bijeen, van coryfeeën als Sheryl Sandberg tot jonge kunstenaars van over de gehele wereld. Deze conversatie is belangrijk omdat zoveel verschillende creatieve mensen eraan deelnemen”, aldus Roland Swenson, oprichter en CEO van SXSW. “Met sprekers uit bijna dertig landen willen we nieuwe perspectieven bieden op toekomstige uitdagingen en kansen, wat zowel de missie van SXSW als van Mercedes-Benz is.”

Het evenement biedt een podium aan tal van inspirerende experts uit uiteenlopende industrieën, opgedeeld in vijf conventiethema’s. Tijdens het New Realities-programma zullen de computationele bioloog en oprichter van Microbyre dr. Sarah Richardson, Lightwave-oprichter Rana June, cyborg-voorvechter Neil Harbisson, Sasha Samochina van NASA Jet Propulsion Laboratory alsmede Daniel Friis en Bas van de Poel van SPACE10 hun visie met de wereld delen.

Het New Leadership-programma omvat bijdragen van mensen als Flexpat-medeoprichter Arthur Nobel, Stemettes-directeur Anne-Marie Imafidon, Amy Vernetti, directeur Leadership Recruiting voor Google’s Moonshot-projecten alsmede auteur en ondernemer Colin Wright.

Tijdens het New Creation-programma zullen onder meer Nadya Peek van het MIT Center for Bits and Atoms, Frog Design-oprichter en designer Hartmut Esslinger, Tedi Asher, neurowetenschapper bij het Peabody Essex Museum, MuseumNext-oprichter Jim Richardson en Nick Foster, hoofd Industrial Design bij X – The Moonshot Factory hun kennis delen met de aanwezigen.

Tot de sprekers tijdens het New Urbanism-programma behoren Clare Jones van what3words, biotechnologie-expert Vonnie Estes, Jette Hopp, Project Director bij Snøhetta, trendonderzoeker Oona Horx-Strathern en Danny Shapiro, Senior Director Automotive bij NVIDIA.

New Velocity brengt experts als de Tibetaanse monnik en mindfulness-expert Gelong Thubten, Honest Dollar-oprichter William Hurley (Whurley) en Greg de Temmerman, kernfusiewetenschapper bij ITER, samen. De complete sprekerslijst is te vinden op de website.

Het Startup Cities-programma

Welke wereldsteden bieden start-ups de beste kansen? Waar kunnen ondernemers hun bedrijf het beste vestigen? Het Startup Cities-programma zoekt een antwoord op deze vragen op de Maker’s Spot. 24 steden – uit evenzoveel landen – die toonaangevend zijn in de wijze waarop ze met start-ups omgaan, laten zien wat ze in huis hebben: de zakelijke en sociale omgeving, hun specifieke industriefocus en de oprichtingskansen. Sam Michel, oprichter en CEO van Chinwag, is presentator van het Startup Cities-programma.

Start-ups die interesse hebben in het Startup Cities-programma en de me Convention kunnen gratis tickets aanvragen via me-convention.com.

De smart urban pioneers idea contest

smart staat sinds 1998 synoniem voor innovatieve mobiliteitsconcepten en dus is het heel logisch dat dit merk wederom de organisator is van de ‘urban pioneers idea contest’. Tijdens de me Convention gaan twaalf nationale en internationale start-ups de strijd met elkaar aan met hun innovatieve producten in het New Urbanism-gedeelte. Nieuwe bedrijven die zakelijke ideeën hebben ontwikkeld met zeer goede marktkansen en een bedrijfsdoelstelling rondom Urban Living Solutions, Urban Electrical Solutions en Urban Environmental Solutions, kunnen deelnemen.

Het winnende bedrijf ontvangt niet alleen € 20.000 aan prijzengeld, maar gaat ook deelnemen aan het smart urban pioneers support program, dat de start-ups gedurende twaalf maanden met diverse modules ondersteunt. De nummers twee en drie ontvangen respectievelijk € 10.000 en € 5.000.

Urban Hot Spots

De me Convention zorgt voor een festivalsfeer in Frankfurt die bezoekers kennen van internationale festivals als SXSW in Austin. Na een inspirerend en uitdagend dagprogramma verplaatst de me Convention zich naar de binnenstad, waar de ‘Urban Hot Spots’ zowel conventiedeelnemers als de inwoners van Frankfurt verwelkomen. De hotspot van dit moment is het Bahnhofsviertel, waar tal van nieuwe clubs, kroegen, galerieën en restaurants op korte afstand van elkaar zijn gevestigd, wat voor een creatieve en levendige sfeer zorgt.

Er zullen evenementen en feesten plaatsvinden op de volgende locaties:

me Club in Velvet Club:

Donderdag 14-9: Live from Earth 20:00 – 01.00 uur

Vrijdag 15-9: Beth Ditto @ She’s Mercedes 20:00 – 01:00 uur

Zaterdag 16-9: aanvang 20:00 uur, aansluitend DJ & feest

Festhalle:

Vrijdag 15-9: Robert Johnson Theory 20:00 – 01:00 uur

Locatie volgt nog

Vrijdag 15-9: privéconcert van rapper Iggy Azalea

Maxie Eisen:

Vrijdag 15-9: IGNAZ Boys 18:00 uur – middernacht

Zaterdag 16-9: Poetry Slam Renard Yearby 18:00 uur – middernacht

Club Michel:

Vrijdag 15-9: Pasta Ottimo 19:00 uur – middernacht

Zaterdag 16-9: Livesaver Kitchen 19:00 uur – middernacht

AMP:

Donderdag 14-9: Café, Bar en Party 17:00 – 01:00 uur

Vrijdag 15-9: Café, Bar en Party 17:00 – 01:00 uur

Zaterdag 16-9: Café, Bar en Party 17:00 – 01:00 uur

Pracht:

Vrijdag 15-9: DJ Mercedes 18:00 – 04:00 uur

Zaterdag 16-9: DJ Benz 18:00 – 06.00 uur

CHEZ IMA:

Vrijdag 15-9: Live Dinner 18:00 uur – middernacht

Zaterdag 16-9: Chuzpe 8:00 uur – middernacht

Zondag 17-9: Chuzpe 8:00 uur – middernacht

Galerie Rundgänger:

Donderdag 14-9: tentoonstelling Arno Beck 10:00 – 21:00 uur

Vrijdag 15-9: tentoonstelling Arno Beck 18:00 – 22:00 uur

Zaterdag 16-9: tentoonstelling Arno Beck 18:00 – 21:00 uur

Tumult:

Vrijdag 15-9 – zaterdag 16-9: ESCAPE ROOM

Rudolfstraße:

Donderdag 14-9: tentoonstelling ‘Mutter’ by p. connection

Vrijdag 15-9: tentoonstelling ‘Mutter’ by p. connection

Zaterdag 16-9: tentoonstelling ‘Mutter’ by p. connection