08
november
2006
|
01:00
Europe/Amsterdam

Maybach 62 S: ’s werelds snelste auto met chauffeur

Het exclusieve Duitse merk Maybach presenteert met de 62 S een nieuw topmodel. De ‘S’ in de typeaanduiding staat voor ‘Special’ en houdt in dat deze Maybach over een zesliter twaalfcilindermotor beschikt met een vermogen van 450 kW/612 pk en een tot 1.000 Nm begrensd koppel. Hiermee bereikt de Maybach 62 S soevereine prestaties, die hem bij gelegenheid tot ’s werelds snelste in serie geproduceerde limousine met chauffeur kan maken. De wereldpremière van de Maybach 62 S vindt deze maand plaats op de autotentoonstelling Auto China 2006 in Beijing.

De Maybach 62 S is het vierde model dat dit traditionele automerk op de markt brengt, na de 57, de 57 S en de 62. De bescheiden letter S betekent een wereld van verschil. Het nieuwe vlaggenschip biedt, zoals elke Maybach, het allerhoogste niveau van comfort en luxe dat voor automobielen denkbaar is. De 62 S kenmerkt zich daarnaast door zijn extra ruime, nog exclusiever afgewerkte interieur, in combinatie met prestaties die hun weerga niet kennen.

Het uiterlijk van de Maybach 62 S weerspiegelt het extra dynamische karakter van deze auto. Kenmerkend voor het S-model is de voorzijde met de nieuw ontworpen grille en andere lichtunits. Bovendien staat de 62 S op speciale 20-inch lichtmetalen wielen. En net als de even bijzondere en dynamische Maybach 57 S is de 62 S geheel in één kleur gespoten. Daarbij is er keuze uit een specifiek voor dit model geselecteerde tint zilver of zwart. Daarnaast kunnen klanten die zich een nog grotere mate van exclusiviteit wensen, kiezen voor een heldere, witte lakkleur.

De typeaanduiding ‘62 S’ is in bescheiden formaat aangebracht op de voorschermen (onderaan de A-stijlen) en op het kofferdeksel. Onder de achterbumper geven twee brede, trapeziumvormige uitlaten een beschaafde hint van het geweldige potentieel van de Maybach 62 S, waarmee deze auto (letterlijk) grote afstand neemt van andere, eveneens overwegend door chauffeurs gereden limousines.

Dynamisch interieur
Het interieur van de Maybach 62 S is geheel in lijn gebracht met het exclusieve en uitdagende uiterlijke karakter van deze auto. Alleen de allerbeste en meest exclusieve materialen zijn hier verwerkt. In het interieur zijn op elegante wijze bepaalde delen uitgevoerd in glanzend zwarte pianolak in combinatie met koel koolstofvezel of antracietkleurige panelen van populierenhout. Zowel voor- als achterin draagt dit bij aan de unieke, dynamische en hoogst exclusieve sfeer in de 62 S. De stijlvol toegepaste lederen bekleding is van een nieuw ontwerp.

Fenomenale prestaties
De Maybach 62 S beschikt over ongekend grote motorkracht, waarmee de chauffeur onder alle omstandigheden een fenomenale acceleratie kan aanspreken. De 450 kW/612 pk sterke zesliter twaalfcilindermotor wordt door Mercedes-AMG gebouwd. De V12 heeft twee turbo’s met een tussenkoeler, die de trekkracht opstuwen naar een elektronisch begrensd maximum van maar liefst 1.000 Nm. Dit voor een personenauto onvoorstelbare koppel is beschikbaar tussen 2.000 en 4.000 toeren per minuut. Hieruit blijkt dat de motor van de Maybach zijn werk in ultieme rust doet, zodat het extra dynamische karakter niets afdoet aan het ongeëvenaard hoge niveau van luxe en comfort dat deze auto biedt. Niettemin is een acceleratie van 0-100 km/u mogelijk in slechts 5,2 seconden, terwijl de topsnelheid elektronisch is begrensd op 250 km/u. De exclusiviteit van deze motor wordt onderstreept door het naamplaatje met de handtekening van de technicus van Mercedes-AMG die de krachtbron met de hand heeft geassembleerd.

Geen concessies aan comfort
In tegenstelling tot de Maybach 57 S heeft de 62 S niet de sportievere onderstelafstemming, zodat er géén enkele concessie op comfortgebied is gedaan. Het onderstel is reeds volledig toegerust op het toegenomen motorvermogen en dito snelheidspotentieel.

Met de 62 S voldoet Maybach aan de allerhoogste eisen die klanten op autogebied kunnen hebben. Het nieuwe model biedt niet alleen een zeer grote mate van exclusiviteit, maar verbindt deze aan buitengewone prestaties en een nog fraaier interieur.

Deze auto is vanaf januari 2007 leverbaar in Nederland en de consumentenprijs bedraagt € 713.058,- incl. BTW.