19
mei
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Maximale veiligheidsscore voor de nieuwe C-Klasse

De nieuwe generatie van de Mercedes-Benz C-Klasse Limousine heeft de hoogst haalbare score van vijf sterren behaald in de zware Euro NCAP botsproeven en vervolgt daarmee het succesverhaal van het model.

De nieuwe C-Klasse Limousine van Mercedes-Benz doorstond de botsproeven van de Euro NCAP (New Car Assessment Programma) toetsingsprocedeure – die voor 2014 verder werd uitgebreid en verzwaard ten opzichte van vorig jaar – met uitstekende resultaten. De C-Klasse ontving de maximale score van vijf sterren voor de veiligheid van inzittenden, de kindveiligheid, de bescherming van voetgangers en voor zijn assistentiesystemen.

Mercedes-Benz heeft als doel maximale veiligheid bereikbaar te maken voor iedereen. Daarom beschikt de nieuwe C-Klasse als onderdeel van Mercedes-Benz Intelligent Drive ook over vele van de nieuwe assistentiesystemen, en tal van assistentiesystemen met verbeterde functies, die hun wereldwijde debuut in de S- en E-Klasse beleefden. Tot deze systemen behoren onder meer COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, dat autonome remingrepen uit kan voeren als reactie op rijdende en stilstaande auto’s en dat in de C-Klasse voor het eerst standaard wordt geleverd.

De C-Klasse beschermt zijn passagiers met maximaal negen airbags. Andere veiligheidsfeatures zijn bijvoorbeeld gordelspanners en gordelkrachtbegrenzers op de veiligheidsgordels, ook voor de achterstoelen, en de actieve motorkap voor voetgangerbescherming. Ook de bescherming van de allerkleinste inzittenden wordt uiteraard in acht genomen. Automatische uitschakeling van de voorpassagierairbag, ooit door Mercedes-Benz geïntroduceerd, maakt nu gebruik van een druksensor in het zitvlak die merkt of er een kinderstoeltje op de voorstoel is geplaatst en schakelt vervolgens automatisch de voorpassagierairbag uit. In tegenstelling tot andere systemen waarbij de airbag bijvoorbeeld via een sleutel wordt gedeactiveerd, voorkomt Mercedes’ systeem een verkeerde bediening. Omdat er geen speciale transponder noodzakelijk is, werkt het systeem bij alle tegen de rijrichting geplaatste kinderstoeltjes.

Daarnaast werd de Mercedes-Benz C-Klasse beloond met twee ‘Euro NCAP Advanced’ awards voor veiligheidsinnovaties: voor het vermoeidheiddetectiesysteem ATTENTION ASSIST (standaard) en voor het preventieve inzittendenbeschermingssysteem PRE-SAFE® (optie).