25
januari
2007
|
01:00
Europe/Amsterdam

Martens Transport Oosterhout: eerste Actros 2544 LS met Powershift

Martens Transport Oosterhout B.V. is al ruim zeventig jaar actief in het exceptioneel transport, zoals het vervoer van kranen en materieel. Het bedrijf beschikt daarom over een grote diversiteit aan transportmiddelen geschikt, voor een brede verscheidenheid aan materialen. Het wagenpark bestaat voor een groot deel uit Mercedes-Benz trucks. In januari zijn daar vier Mercedes-Benz Actros trekkers met PowerShift automaat aan toegevoegd.

Al drie generaties lang timmert Martens Transport uit Oosterhout aan de weg als transportbedrijf voor uitzonderlijk vervoer. Geen dag is hetzelfde en iedere transportklus is anders. Van een graafmachine van 90 ton tot een kleine elektrisch aangedreven heftruck, alles is mogelijk.

Alles onder één dak
Het bedrijf is al jaren klant bij officieel Mercedes-Benz dealer Rüttchen Bedrijfswagens Breda. Toen er vier nieuwe trucks aangeschaft moesten worden, klopten ze dan ook aan bij hun vertrouwde mobiliteitspartner. Dat het Actrossen met de nieuwe PowerShift automaat zou worden, was al snel duidelijk. Maar Martens had ook nogal wat extra wensen ten aanzien van trekkracht en rijcomfort.

Veiligheid voorop
Alle vier Actros trekkers zijn van het type 2544 LS en zijn uitgerust met een voorloopas voor de juiste gewichtsverdeling over het voertuig. Bij het transport van stalen balken en andere bouwmaterialen is dat natuurlijk bijzonder handig! Drie van de vier trucks trekken een dieplader, zodat al het uitzonderlijk materiaal veilig en goed vervoerd kan worden. Veiligheid is sowieso een belangrijk punt voor Martens. Mede daarom zijn de trucks uitgerust met de nieuwe Mercedes PowerShift automatische versnellingsbak. Deze versnellingsbak heeft circa vijftig kilo minder gewicht, omdat een hoog ontwikkelde besturingstechnologie de zware synchronisatie in de versnellingsbak vervangt. Daarnaast levert het sneller en soepeler schakelen meer comfort op voor de chauffeur. Dat zorgt voor minder fysieke inspanningen en uiteindelijk ook voor een veiligheidsverhogend effect.

Toekomstgericht met Euro 5
Andere redenen voor de keuze van de Actros zijn: de professionele uitstraling en het gunstige brandstofverbruik. Ook de beschikbare Euro 5-motor speelde een belangrijke rol. Met het oog op het milieu én de toekomst is dit een goede investering. Niet alleen is de uitstoot van de roetdeeltjes een stuk minder, ook is het binnenstedelijk transport de komende jaren gegarandeerd. Er gaan steeds meer geluiden op om het vrachtverkeer dat niet aan deze norm voldoet te weren uit de binnensteden. Met de Euro 5-motor is Martens Transport nog steeds overal welkom. En hoewel slechts 10% van het transport naar het buitenland gaat, is ook de besparing op de buitenlandse tolheffing mooi meegenomen.

Kwaliteit en service
Martens Transport staat voor kwaliteit. Door hun service willen ze nét dat beetje extra leveren aan de klant. Tevreden klanten zijn tenslotte de basis voor succes! Orde en netheid zijn voor het transportbedrijf essentieel om goed werk af te leveren. Zowel de chauffeurs als de trucks zijn het visitekaartje van de zaak. Onderhoud is dan ook een belangrijke zaak, vandaar dat de reparatie & onderhoudscontracten volledig via Rüttchen Bedrijfswagens Breda lopen. Zo wordt stilstand tot het minimum beperkt!

Foto bijschrift: Nico Schipper van Mercedes-Benz dealer Ruttchen overhandigt de sleutel aan de heer Martens van het gelijknamige transportbedrijf.