26
juli
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

Marc Haafs Internationaal Transport B.V. bezit de helft van alle Mercedes-Benz Actros Black Editions in Nederland

  • Bij Marc Haafs Internationaal Transport B.V. uit Elst draait het om de chauffeurs. Voor het langeafstandtransport is daarom gekozen voor twee exclusieve Mercedes-Benz Actros trucks, type 1861 LS Megaspace Black Edition. En daarmee bezit het transportbedrijf de helft van de in Nederland rondrijdende Black Editions!

Zes jaar geleden begon Haafs voor zichzelf en het bedrijf groeit in gestaag tempo door. Uitbreiding van het wagenpark was dan ook hard nodig. Met trucks die, net als de firma zelf, zijn gespecialiseerd in lange afstanden: transport van aardappelen, groente en fruit naar Zuid-Duitsland en stukgoed naar Italië.

Het draait om de chauffeur.Dat is in ieder geval zo bij Marc Haafs Internationaal Transport. Zoals Marc Haafs zegt: "We doen graag een stapje extra voor onze chauffeurs, want dan doen zij een extra stapje voor het bedrijf. Tevreden werknemers leveren nu eenmaal beter werk af. Bovendien, zeker als het gaat om lange afstanden, is de truck een tweede huis. Dat huis moet veilig en comfortabel zijn en je moet je er lekker in voelen."

De eerste Actros die twee jaar geleden werd aangeschaft bij Mercedes-Benz dealer Autoster in Nijmegen beviel uitstekend. Dus de keuze voor de volgende was samen met de Mercedes-Benz dealer snel gemaakt: één van de meest exclusieve trucks van Nederland. Inmiddels rijden er nu zelfs twee Black Editions bij Haafs. En daarvan rijden er totaal maar vier van rond in heel Nederland.

Mercedes-Benz Actros 1861 LS Megaspace Black Edition.Een stoere, luxueuze truck met een 15,9 liter V8-turbodiesel van 612 pk onder de motorkap. Bescheiden zijn de prestaties van de Black Edition inderdaad niet. Dat geldt op een andere manier ook voor de cabine. Ruim, luxueus afgewerkt met esdoornhout, lederen stuurwiel en speciale stoel- en deurbekleding. Daarnaast zijn in de Black Edition duidelijke stijlkenmerken terug te vinden van de AMG-uitvoering van de Mercedes-Benz personenwagens; zoals de grille en de met chroom en edelstaal afgewerkte details aan de buitenkant van de cabine.

Horen, zien en gezien worden!Marc Haafs heeft, in nauwe samenwerking met Autoster en de chauffeurs, de truck nog extra aangekleed door de inbouw van o.a. een DVD-speler met twee televisies, een automatische satelliet op het dak en een muziekinstallatie. Bovendien werd in de kastenwand ook nog eens een extra koelkast en magnetron ingebouwd. Voor een maximaal chauffeurscomfort is de Black Edition ook nog uitgerust met standairco.