16
februari
2007
|
01:00
Europe/Amsterdam

Linde Gas Benelux gebruikt voor bijzonder transport acht Mercedes-Benz Actros trucks

Linde Gas Benelux (voorheen bekend als Hoek Loos) is een productiebedrijf van diverse gassen. Met eigenvervoer worden deze in vloeibare vorm naar de verschillende opdrachtgevers in Nederland en België gebracht. Voor dit bijzondere transport heeft het bedrijf acht nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks, type 1841 LS met Euro 5-motor, aangeschaft.

Linde Gas Benelux is onderdeel van het Duitse moederbedrijf Linde AG, wereldmarktleider op het gebied van industriële gassen en engineering. Het bedrijf (voorheen bekend als Hoek Loos) produceert en levert industriële, medicinale, voedingsmiddelen- en speciale gassen. Deze productie van de gasmengsels en koudemiddelen met daaraan gerelateerde apparatuur, systemen en diensten vindt plaats in zowel Nederland als België.

Specialist in gas
In totaal werken er zo’n 750 medewerkers. Binnen de business unit Industriële en Speciale Gassen Benelux zijn diverse activiteiten ondergebracht. Tienduizenden afnemers in de meest uiteenlopende branches ontvangen hun gassen en gasmengsels in elke gewenste zuiverheid. Iedereen heeft wel eens direct of indirect te maken gehad met dit soort producten. Denk bijvoorbeeld eens aan een onder gasatmosfeer verpakt tussendoortje zoals een zak chips of een zuurstofmasker in het ziekenhuis.

Zorgvuldig en precies transport
Voor het transport van deze gassen moet Linde Gas kunnen vertrouwen op een bedrijfszeker wagenpark. Zorgvuldigheid en veiligheid zijn bij deze tak van vervoer bijzonder belangrijk. Ze kunnen daarbij ook bouwen op hun Mercedes-Benz voertuigen die een belangrijk onderdeel van het wagenpark uitmaken. De chauffeurs van het gassenbedrijf waren al bekend met de lichte bedrijfswagens van dit merk, maar een aantal maanden geleden klopte het bedrijf ook bij officieel Mercedes-Benz dealer Hogenbirk aan voor de zware trucks.

Mercedes-Benz draagt bij aan veilig transport
De vloeibaar gemaakte gassen worden getransporteerd in tankwagens en opgeslagen in cryogene tanks. Deze tanks werken als een soort thermosfles en houden de gassen op de juiste diepkoude temperatuur. Met dit soort vloeistoffen is het bijzonder belangrijk dat het transport veilig gebeurt. Dat ligt voor een deel aan de chauffeurs, maar ook de auto kan hier in grote mate aan bijdragen. Mercedes-Benz staat bekend om zijn veilige auto’s en dat geldt ook voor de acht nieuwe Actros trucks van Linde Gas. De ergonomisch cabine zorgt voor extra comfort voor de chauffeur. Daardoor zit hij meer ontspannen achter het stuur en heeft hij extra aandacht voor wat er om hem heen op de weg gebeurt. De vele veiligheidsprogramma’s op de Mercedes-Benz Actros, zoals het standaard Telligent Remsysteem en de standaard cruise control, verhogen ook de veiligheid.

Mercedes-Benz Actros 1841 LS: veelzijdig en milieubewust
De acht Mercedes-Benz Actros trucks zijn van het type 1841 LS met Euro 5-motor. Dat laatste is een belangrijk aspect geweest in de beslissing voor dit voertuig. Niet alleen heeft Linde Gas milieubewustheid hoog in het vaandel staan, ook wordt dat steeds meer geëist door de overheid. Zo moet het binnenstedelijk transport aan strenge milieueisen voldoen en aangezien een groot aantal klanten zich in de steden bevindt, moet het bedrijf het wagenpark daarop aanpassen. De Euro 5-trucks van Mercedes-Benz voldoen aan de allerstrengste milieunormen en passen daarom prima in het plaatje. Daarnaast wordt de Actros gekenmerkt door zijn veelzijdigheid en hoge mate van betrouwbaarheid. Kortom, een uiterst geschikte truck voor dit bijzondere transport.