17
november
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Leverbaar vanaf € 242.976 - 60 stuks voor Nederland: Mercedes-Benz SLS AMG nu te bestellen

De orderboeken zijn geopend voor de spectaculaire Mercedes-Benz SLS AMG. De 420 kW sterke supersportwagen met vleugeldeuren is leverbaar vanaf € 242.976,- inclusief BTW en BPM. Voor 2010 heeft Mercedes-Benz Nederland 60 exemplaren toebedeeld gekregen. Het grootste gedeelte hiervan is inmiddels verkocht. De levering van de SLS AMG begint in het voorjaar van 2010. Huiswerk voor een optimale en persoonlijke configuratie is nu al te doen via internet.

De Mercedes-Benz SLS AMG vertegenwoordigt in diverse opzichten de absolute top als het gaat om hedendaagse supersportwagens. Hij fascineert om te beginnen met een uitermate spectaculair design waarbij de vleugeldeuren een markante hoofdrol voor zich opeisen. Onder het fraaie koetswerk bevindt zich een uitzonderlijk sterk aluminium spaceframe, dat in hoge mate verantwoordelijk is voor het zeer dynamische weggedrag en een zeer hoog veiligheidsniveau. De 6,2-liter AMG V8-motor met een vermogen van 420 kW is het sportieve hart van de SLS AMG. Hij is standaard gekoppeld aan een op de achteras geplaatste zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling. Deze zogenaamde transaxle-configuratie zorgt voor een perfecte gewichtsverdeling van de 1.620 kg wegende auto. De hoge prestaties (0-100 in 3,8 s, topsnelheid: 317 km/h) gaan dan ook vergezeld van een hoge mate van stabiliteit en dynamiek. Bij dat alles is het gemiddelde verbruik van 13,2 l/100 km uniek in deze klasse.

Huiswerk voor een hoogstpersoonlijke configuratie

De Mercedes-Benz SLS AMG kan in hoge mate aan individuele wensen worden aangepast. Het huiswerk daarvoor kan nu al worden verricht via webspecials op www.mercedes-benz.nl/sls-amg en www.mercedes-amg.com/#/sls. Hier is alle informatie te vinden over de omvangrijke standaarduitrusting en over beschikbare opties als het keramische remsysteem, speciale lichtmetalen velgen en het Bang & Olufsen BeoSound AMG Surround sound system dat zelfs in staat is het indrukwekkende motorgeluid van de SLS AMG te overstemmen.

Multimediale aandacht

Zelden heeft een auto al voor zijn officiële introductie zoveel aandacht getrokken als de Mercedes-Benz SLS AMG. Op weg naar de marktinvoering is de auto op diverse sociale platforms te volgen. Op www.sls-amg-reporter.com zijn bijvoorbeeld diverse clips en artikelen over de auto en daaraan gekoppelde evenementen te vinden. De SLS AMG heeft bovendien een zeer drukbezochte fanpagina op facebook (www.facebook.com/MercedesBenz) en ook via http://twitter.com/sls_amg is het mogelijk om op de hoogte te blijven van de auto en in contact te komen met andere liefhebbers.

De Mercedes-Benz SLS AMG staat in de prijslijst voor € 242.976 inclusief BTW en BPM. Het grootste gedeelte van de 60 voor Nederland bestemde exemplaren is inmiddels verkocht. In Duitsland is het jaarcontingent voor 2010 al uitverkocht.