14
juli
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Lessen in een Mercedes-Benz Actros bij E. van Drie Verkeersopleidingen

E. van Drie Verkeersopleidingen uit Zeist heeft recentelijk een nieuwe Mercedes-Benz truck aangeschaft voor de rijopleiding tot chauffeur. Deze Actros 1836 LL bakwagen met Megaspace-cabine vervangt de oudere Mercedes-Benz in het wagenpark. De Actros wordt door de verkeersschool ook op beurzen en evenementen ingezet. De laadbak kan binnen een uur uitgeklapt worden tot een promotietruck, compleet met podium en overkapping.

Recentelijk heeft E. van Drie Verkeersopleidingen ter vervanging van de oude leswagen bij bedrijfswagendealer Stern Auto Utrecht voor de chauffeursopleiding een nieuwe Mercedes-Benz truck aangeschaft. Deze Actros 1836 LL bakwagen is in tegenstelling tot bijna alle andere Actos trucks in Nederland niet uitgerust met het automatische transmissiesysteem Mercedes PowerShift. Het chauffeursdiploma vereist namelijk dat de student moet koppelen om te schakelen. Ook is er voor de instructeur op de bijrijderspositie een extra rem- en gaspedaal gemonteerd. Deze Actros is uitgevoerd met de Megaspace-cabine en het bed is vervangen door twee extra bijrijdersstoelen. Hierdoor kunnen meerdere cursisten tegelijk meerijden. Het lessen in de Mercedes-Benz truck moet ongetwijfeld veel indruk maken op de beginnende chauffeurs. Want naast de ruime en comfortabele Megaspace-cabine is deze Actros uitgerust met een luchtgeveerde voor- en achteras, een Aerodynamicapakket, het Super Driversline Prestige Pakket en een veiligheidspakket. Verkeersschool E. van Drie krijgt dan ook veel enthousiaste reacties op de comfortabele, stoere en fraai afgewerkte cabine van de Mercedes-Benz Actros.

Promotietruck

E. van Drie Verkeersopleidingen heeft in goed overleg met Stern Auto Utrecht voor deze investering gekozen voor een Multi-inzetbare opbouw. De bakwagen kan binnen een uur worden uitgeklapt tot een promotietruck met podium en overkapping. De wand aan de rechterzijde wordt dan hydraulisch geopend waardoor een tentconstructie ontstaat. Het podium dat wordt uitgeschoven heeft een oppervlakte van 4,5 bij 7,5 meter compleet met balie, koelkast en ingebouwde verlichting. Met deze bijzondere constructie kan tot wel 80 m2 expositieruimte gecreëerd worden. Deze wordt door E. van Drie gebruikt bij evenementen en beurzen zoals de Motorbeurs in Utrecht.

E. van Drie Verkeersopleidingen

De in Zeist gevestigde E. van Drie Verkeersopleidingen is in 1953 als kleinschalig familiebedrijf gestart. Inmiddels telt het bedrijf vijftien medewerkers en heeft het een wagenpark van dertien voertuigen. Daarnaast heeft men ook diverse motorfietsen voor het rijbewijs A. Men biedt naast rijopleidingen voor motoren en personenwagens ook scholingen aan voor het rijden met aanhangers, taxivoertuigen, bussen en vrachtwagens.