17
november
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Legendarische Mercedes-Benz G-Klasse blijft in programma

  • DaimlerChrysler zet succesvolle en langdurige samenwerking met Magna Steyr in Graz voort

  • Afzet blijft binnen en buiten Duitsland hoog

  • Vanaf 2007 worden alle E-Klasse-varianten geproduceerd in Sindelfingen

Mercedes-Benz houdt de klassieke terreinwagen G-Klasse ook de komende jaren in het programma. In opdracht van DaimlerChrysler produceerde de firma Magna Steyr in de Oostenrijkse stad Graz sinds 1979 meer dan 185.000 G-Klasses. De auto, die al 26 jaar deel uitmaakt van het leveringsprogramma van Mercedes-Benz, blijft bij een grote groep klanten onverminderd populair.

Met zijn duurzame technologie en uitstekende terreinkwaliteiten zette de G-Klasse van meet af aan nieuwe maatstaven. De auto is voorzien van de meest doelmatige aandrijf- en veiligheidssystemen, waaronder permanente vierwielaandrijving met 4ETS elektronische tractiecontrole en drie sperdifferentiëlen die, indien nodig, kunnen worden ingeschakeld. De kenmerkende vormgeving, die al bijna drie decennia lang nagenoeg ongewijzigd is gebleven, heeft de G-Klasse tot een klassieker met cultstatus gemaakt. Naast zijn kracht heeft vooral het ontwerp van de auto het meest tot zijn populariteit bijgedragen.

De productie van de Mercedes-Benz E-Klasse 4MATIC, die sinds 1996 ook bij Magna Steyr in Graz plaatsvond, verhuist begin 2007 naar de DaimlerChrysler-fabriek in het Duitse Sindelfingen. “Met het voortzetten van de productie van de G-Klasse in Graz en de productie van alle varianten van de E-Klasse in Sindelfingen hebben we voor beide partijen een goede oplossing gevonden”, verklaart Dr. Dieter Zetsche, lid van de raad van bestuur van DaimlerChrysler en directeur van de Mercedes Car Group. “Wij zijn verheugd dat we onze succesvolle en langdurige samenwerking met Magna Steyr kunnen voortzetten.” Over de G-Klasse zegt Zetsche: “Mercedes-Benz heeft automobielgeschiedenis geschreven door er voortdurend voor te zorgen dat de G-Klasse bij de tijd is gebleven, en we zullen ook in de toekomst onze klanten in dit model de modernste technologie blijven bieden.”