15
augustus
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Lastig weekeinde Mercedes-Benz-coureur Christiaan Frankenhout in Oostenrijk

  • Twee inhaalraces na matige kwalificatieresultaten

  • Wisselvallige weersomstandigheden op Red Bull Ring

  • Vijf Mercedes-Benz SLS AMG’s in top tien in tweede race


Mercedes-Benz-coureur Christiaan Frankenhout had meer verwacht van het vijfde raceweekeinde van de Duitse ADAC GT Masters-serie op de onlangs heropende Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. “Het circuit is prachtig, maar de resultaten kwamen er niet uit”, verklaarde Frankenhout. Problemen met de remmen van zijn auto in de kwalificatietraining voorkwamen betere resultaten tijdens de wedstrijden. “Als je in een veld van bijna 40 auto’s zo ver naar achteren start, dan kom je niet zo gemakkelijk naar voren”, aldus Frankenhout. “Dit moeten we maar gauw vergeten en vooruitkijken naar het komende evenement.”

In de vrije training op het 4,326 kilometer lange circuit in de Oostenrijkse deelstaat Steiermark reed Christiaan Frankenhout met zijn Mercedes-Benz SLS AMG van het Duitse team HEICO Motorsport de tiende tijd, op nog geen seconde van de snelste. Dat gaf een indicatie van de prestaties die tijdens het weekeinde mogelijk waren geweest. “Op zich deden de SLS AMG’s het op de Red Bull Ring best goed”, constateerde ook Frankenhout. “Maar helaas niet voor mij.”

“Het probleem was dat tijdens de kwalificatie de remklauwen deels vast bleven zitten, waardoor de remblokken tegen de schijf aan bleven drukken. Daardoor zaten er geen snellere tijden in”, aldus Frankenhout. In de kwalificatie voor de eerste race stonden hij en zijn Duitse teamgenoot Andreas Wirth op de 15e plaats, in de tijdtraining voor de tweede wedstrijd kwamen ze zelfs niet verder dan de 26e positie.

De eerste race vond plaats onder wisselende omstandigheden. Frankenhout: “Het was een soort loterij. Voor de start regende het licht, maar iedereen startte toch op slicks. Mijn teamgenoot reed keurig naar voren en was zelfs zesde, maar net voor de verplichte pitstops kwam er een hoosbui naar beneden, waardoor het heel nat en glad werd. Mijn teamgenoot Wirth behoorde tot de rijders die in de rondte gingen, waardoor we bijna een minuut verloren. Na de rijderswissel kwam ik als 20e weer de baan op en uiteindelijk werden we nog 15e.” In de tweede wedstrijd werden Frankenhout en Wirth als 24e geklasseerd, nadat ze nog een tijdstraf van 30 seconden kregen opgelegd vanwege een aanrijding met een andere deelnemer. In de tweede race eindigden vijf Mercedes-Benz SLS AMG’s in de top tien. “Dan zie je wat voor ons mogelijk had kunnen zijn”, verzuchtte Frankenhout. “Maar goed, nu kijken we uit naar het volgende weekeinde, waarin we hopelijk weer de opgaande lijn te pakken krijgen.”

De volgende races in de ADAC GT Masters worden van 2 tot en met 4 september verreden op de Lausitzring in het oosten van Duitsland.