25
juni
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

L. Bos Transport slaat slag met 61 nieuwe Mercedes-Benz Actros trekkers

De snelst groeiende luchtvrachtvervoerder in Nederland, L. Bos Transport, breidt uit. Met een groot aantal nieuwe opdrachten van luchtvaartexpediteurs was uitbreiding van het wagenpark noodzakelijk. Onlangs werden 61 nieuwe Mercedes-Benz Actros vrachtwagens aan het wagenpark toegevoegd. Alle werden geleverd door Mercedes-Benz bedrijfswagendealer ROGAM uit Bergschenhoek.

L. Bos Transport rekent het vervoer van luchtvracht, hoogwaardig transport, winkeldistributie en bevoorrading van zeeschepen tot haar kerntaken. Met name in de luchtvracht is het bedrijf een specialist en maakt het een sterke groei door. Het bedrijf telt inmiddels 380 werknemers die zijn verdeeld over vijf vestigingen in Bergschenhoek, Schiphol, Bleiswijk, Eindhoven en Zaventem (B). Om de groei in goede banen te leiden, wordt er momenteel zelfs gekeken naar uitbreidingsmogelijkheden in Duitsland. Meedenken met de klant en pro-actief inspelen op de wensen uit de markt zijn voor Frank Bos voorwaarden van de groei .

 

Uitbreiding wagenpark met 61 Mercedes-Benz Actros trekkers

Voor alle activiteiten dient het transportbedrijf te kunnen vertrouwen op een bedrijfszeker wagenpark. Het 280 eenheden tellende wagenpark, is voor bijna driekwart van het merk Mercedes-Benz. Onlangs zijn daar 61 nieuwe Mercedes-Benz Actros trekkers aan toegevoegd. De tevredenheid over de huidige Mercedes-Benz bedrijfswagens vormde een solide basis voor verdere samenwerking. Bedrijfswagendealer ROGAM uit Bergschenhoek is een vaste mobiliteitspartner voor L. Bos Transport en verzorgde ook deze keer de complete levering.

 

Financieel voordeel

De 61 Mercedes-Benz trekkers bestaan uit 41 stuks van het type1841 LS en 20 grootvolume trekkers (lowliners) 1841 LLS. Alle voertuigen zijn voorzien van een Euro5-motor. Hierdoor voldoet het transportbedrijf nu al aan de strenge emissienormen die pas in oktober 2009 van kracht worden.

 

Volop voordeel

De wagens worden, voornamelijk van en naar de luchthavens, ingezet voor het vervoer van luchtvrachtpallets. Met name de Actros lowliners kunnen door de schotelhoogte van 95 cm alle grootvolume trailers vervoeren. Alle 61 trucks zijn standaard voorzien van een automatische versnellingsbak waardoor de chauffeur minder handelingen hoeft te verrichten en maximale aandacht voor het verkeer kan houden. Bovendien is ook de verhouding tussen de hoge prestatie en het gunstige brandstofverbruik een stuk aantrekkelijker. Ook wordt de slijtage aan de aandrijflijn sterk verminderd, waardoor men bespaart op de toch al minimale onderhoudsintervallen van de Actros.

 

Professionele samenwerking met de dealer

Met de vaste Mercedes-Benz dealer ROGAM wordt al jarenlang constructief samengewerkt. In de jaren zestig werd de eerst Mercedes-Benz vrachtwagen aangeschaft en sindsdien onderhouden beide partijen een uitstekende relatie. Ook het onderhoud wordt, voor het belangrijkste deel, bij de dealer uitgevoerd. De uitgebreide kennis van de producten, de vakkundige service en de grote voorraad onderdelen en accessoires zijn daarbij doorslaggevend geweest.

 

Foto bijschrift: Links dealer directeur Hans van Ruiten van de Rogam samen met luchtvrachtvervoerder Frank Bos.