05
januari
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Kwaliteit van het wagenpark heeft hoogste prioriteit: 45 nieuwe Mercedes-Benz bestelwagens voor Zwapex B.V.

Onlangs heeft Zwapex B.V. uit Rotterdam ter vervanging van het wagenpark 45 nieuwe Sprinters en Vito’s in gebruik genomen. Deze Mercedes-Benz bestelwagens zijn ingericht als mobiele werkplaats met de volledige uitrusting voor de uiteenlopende afdichtingswerkzaamheden.

Voor het logistieke proces vertrouwt Zwapex op de meerwaarde van Mercedes-Benz. Dat heeft zich vertaald in een wagenpark dat voor honderd procent uit Vito en Sprinter-bestelwagens in uiteenlopende uitvoeringen bestaat. Het bedrijf stelt hoge eisen aan de mobiliteit. De medewerkers waarderen het hoge comfort dat Mercedes-Benz standaard op de bestelwagens levert. Zwapex zet de Vito’s en Sprinters in voor een periode van drie jaar. Gedurende deze periode leggen de voertuigen zo’n 120.000 kilometer af. Omdat de inzet behoorlijk intensief is, kiest Zwapex ervoor om het wagenpark om de drie jaar te vervangen. Recentelijk werd er daarom bij Mercedes-Benz bedrijfswagendealer ROGAM in Bergschenhoek opnieuw in 45 Mercedes-Benz bestelwagens geïnvesteerd. Deze omvangrijke order bestond uit Vito’s en Sprinters in uiteenlopende configuraties die werden opgebouwd als mobiele werkplaats.

Zwapex B.V.

De Zwapex Groep is gespecialiseerd op afdichtingen van gebouwen. In de jaren zestig en zeventig was de prefab bouw sterk in op komst. Daardoor werd bouwen steeds meer een assemblageproces waardoor de juiste afdichtings- en voegtechniek nog belangrijker werd. Dit heeft de groei mogelijk gemaakt van drie medewerkers in 1973 naar groepsbreed 120 medewerkers. Om de afdichtingen op lange termijn in stand te houden is ook het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan het dienstenpakket toegevoegd. Eind jaren tachtig en begin jaren negentig werd de zorg voor het milieu steeds belangrijker. Veel bedrijven die bodembedreigende activiteiten uitvoeren, moesten adequate voorzieningen treffen om de bodem te beschermen. Zwapex heeft deze kennis in huis en is dan ook aan onder meer de petrochemische industrie en tankstations bodembeschermende voegmassa’s voor vloeistofdichte verhardingsconstructies gaan leveren. De meerwaarde van Zwapex schuilt naast het hoge kennisniveau ook in de service die het bedrijf 24 uur per dag, zeven dagen per week levert.