13
februari
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM equipment services kiest voor Mercedes-Benz Econic tankwagen

Schiphol is één van de grootste luchthavens ter wereld. Jaarlijks passeren ruim 46 miljoen reizigers de luchthaven. Om niet alleen het vervoer van passagiers, maar ook van goederen in goede banen te leiden, maakt KLM equipment services sinds kort gebruik van ergonomisch verantwoorde Mercedes-Benz Econic tankwagens.

KLM equipment services

KLM equipment services opereert als een onafhankelijke dochtermaatschappij van KLM Royal Dutch Airlines. Sinds 1952 is Amsterdam Airport Schiphol de vaste thuisbasis van het bedrijf. Door de jaren heen heeft men veel kennis en ervaring opgedaan in alle aspecten van ground support equipment; alle voertuigen en materieel die worden gebruikt voor en snelle en veilige afhandeling van vliegtuigen op de grond. Hierdoor is KES met de ground support equipment dienstverlening inmiddels een onmisbare schakel in de logistieke processen van Schiphol geworden.

Mercedes-Benz Econic 1828 LL

Voor het optimaliseren van de service heeft KLM equipment services (KES) een Mercedes-Benz Econic tankwagen van het type 1828 LL ingezet voor de dienst “ground support equipment”. Zij voorzien naast de voertuigen die worden ingezet voor het vervoer van bagage en goederen ook de gemotoriseerde onderhoudsvoertuigen, van brandstof. Omdat de medewerkers soms wel 200 keer per dienst in- en uitstappen, maakt men het liefst gebruik van een ergonomisch ontwikkeld voertuigconcept. De Econic voldoet met de lage instap aan de eisen die KES stelt. Bovendien is de maximale stahoogte van 193 cm ideaal voor de werkzaamheden van KES. In overleg met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Biemond & Van Wijk in Aalsmeer is de Econic bovendien nog voorzien van een uitklaptrede, een verlaagde instap en een bredere deur. Daarnaast biedt de cabine veel veiligheid door de grote glasoppervlakten die voor een uitstekend zicht rondom zorgen. De Econic is daarom ideaal om op luchthavens op geringe afstand van de vliegtuigen te manoeuvreren.

Eerder beproefd

Niet alleen KLM equipment services, maar ook de Gezamenlijke Tankdienst Schiphol B.V. (GTS) maakt dankbaar gebruik van de Econic truck. GTS is als joint-venture van de oliemaatschappijen Shell, BP en Q8 één van de drie bedrijven die de brandstofvoorziening op Schiphol verzorgt. De vijftig medewerkers zorgen dagelijks voor zo’n 170 tankbeurten. Hiermee wordt 20 – 25% van de vliegtuigen bevoorraad met in het totaal tot wel 2,5 miljoen liter kerosine per dag.