06
maart
2007
|
01:00
Europe/Amsterdam

Jongste aanpassingen houden Mercedes-Benz G-Klasse volop bij de tijd

De nu al legendarische Mercedes-Benz G-Klasse is ook 28 jaar na zijn introductie nog volop bij de tijd. Dat blijkt wel weer uit de jongste aanpassingen die de robuuste terreinwagen heeft ondergaan. Een nieuw hoogwaardig combi-instrument in het interieur, een fraai nieuw stuurwiel en een gewijzigde middenconsole zijn de belangrijkste noviteiten in het interieur. Aan de buitenkant beschikt de G-Klasse nu over nieuw vormgegeven LED-achterlichtunits. Bovendien zijn er nieuwe voorzieningen leverbaar als optie.

Bij zijn introductie in 1979 was de Mercedes-Benz G-Klasse vooral bedoeld voor gebruik in zwaar terrein. Al snel werd het model echter ook ontdekt als ‘lifestyle-auto’. Niet in de laatste plaats vanwege zijn uitstekende eigenschappen voor het trekken van een aanhanger, maar ook dankzij het comfort, terwijl de terreineigenschappen dankzij de voortdurende toepassing van nieuwe technieken op een steeds hoger niveau werden gebracht. Hierdoor is de G-Klasse na meer dan een kwart eeuw nog steeds populair. Het model wordt geleverd in drie carrosserievarianten en met drie verschillende motoren, waarbij het vermogen uiteenloopt van 165 kW/224 pk voor de G 320 CDI tot 368 kW/500 pk voor de G 55 AMG.

De meest recente wijzigingen hebben met name betrekking op het interieur. Met vier ronde analoge instrumenten op het dashboard, allemaal voorzien van een stijlvolle chromen ring, beschikt de bestuurder in één oogopslag over alle relevante informatie. Ook de vormgeving van het vierspaaks multifunctionele stuurwiel is aangepast. Door middel van verlichte toetsen kunnen bepaalde functies of gegevens worden opgeroepen zonder dat dit de bestuurder afleidt. De G 320 CDI beschikt standaard over een met leder bekleed stuurwiel, de G 500 en de G 55 AMG zijn zelfs voorzien van het extra luxe stuurwiel met hout en leder.

Bij alle uitvoeringen van de G-Klasse is de indeling van de middenconsole gewijzigd, zodat de bediening nog eenvoudiger en overzichtelijker wordt. De G 500 en de G 55 AMG zijn standaard voorzien van het COMAND APS informatie- en communicatiesysteem met dvd-navigatie. Nieuw daarbij is een kompasfunctie. In de G 320 CDI is COMAND APS leverbaar als optie. Dit model wordt standaard uitgevoerd met de AUDIO 20 radio/cd-speler. Ook heeft de G 320 CDI vanaf heden standaard verwarming in de voorstoelen. Alle versies van de G-Klasse zijn nu voorzien van een 12V-aansluiting in de voetenruimte van de passagier voorin.

Nieuwe opties die voor de G-Klasse leverbaar zijn, omvatten onder andere een achteruitrijcamera, een bandenspanningscontrolesysteem, het interieurpakket ‘ARTICO’ met robuuste lederlook bekleding en lederen bekleding ‘Cognac’ in de kleur bruin, die naast de al beschikbare lederkleuren zwart en grijs leverbaar wordt. Voor de G 500 Lang is bovendien een sportuitlaat leverbaar, die grotendeels identiek is aan de uitlaat van de G 55 AMG. De gewijzigde Mercedes-Benz G-Klasse kan vanaf heden worden besteld, levering start in april.

Prijzen inclusief BTW en BPM:

G 320 CDI
Kort € 92.900,
Cabrio € 100.700,
Lang € 99.600, -

G 500
Kort € 114.300,
Cabrio € 122.300,
Lang € 121.000, -

G 55 AMG
Kort n.v.t.
Cabrio n.v.t.
Lang € 161.000, -