28
maart
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

Joint-Venture Daimler Trucks en Hero Group goedgekeurd door Indiase autoriteiten

Zowel het ministerie voor buitenlandse investeringen (Foreign Investment Promotion Board, FIPB) als het Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) van de Indiase regering heeft goedkeuring verleend aan de oprichting van 'Daimler Hero Motors Corporation Ltd."

Daimler Hero Motors Corporation Ltd. is een joint-venture van Daimler Trucks en Hero Group. De oprichting zal voor eind april een feit zijn en tegen die tijd zullen ook nadere details over de nieuwe joint-venture bekend worden gemaakt.

 "Het goedkeuringsproces bij de Indiase autoriteiten is voorbeeldig verlopen. Wij verheugen ons op de implementatiefase van onze Duits-Indiase joint-venture Daimler Hero Motors Corporation", aldus Andreas Renschler, binnen de raad van bestuur van Daimler AG verantwoordelijk voor Daimler Trucks.

De joint-venture biedt Daimler Trucks drie grote kansen: essentiële toegang tot de Indiase markt, een basis voor de ontsluiting van andere groeimarkten in de regio en een kostenniveau en infrastructuur die een concurrerend productieproces mogelijk maken. Daarmee wordt India voor Daimler Trucks niet alleen een afzetmarkt, maar ook een productielocatie en een belangrijke basis voor exportactiviteiten.

De voorgenomen joint-venture richt zich in eerste instantie op de locale fabricage van lichte, middelzware en zware bedrijfswagens voor de Indiase volumemarkt. Het ligt in de bedoeling om modelvarianten van bestaande producten van Daimler Trucks te produceren die speciaal worden toegesneden op de behoefte van de Indiase markt.