24
juni
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Jeroen Bleekemolen met Mercedes-Benz SLS AMG GT3 op podium in 24 Uur Nürburgring

  • Na overwinning in 2013 nu tweede plaats voor Black Falcon-team

  • Drie Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s in de top zeven

  • Yelmer Buurman voortijdig uit de race na aanrijding teamgenoot

Jeroen Bleekemolen was de best geklasseerde landgenoot in de 42e editie van het ‘ADAC Zurich 24h-Rennen’, de jaarlijkse 24-uursrace voor GT’s en toerwagens op de Nürburgring-Nordschleife. Met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Duitse Black Falcon Team Reissdorf Alkoholfrei, waarin hij samen reed met de Zweed Andreas Simonsen en de Duitsers Christian Menzel en Lance David Arnold, eindigde Bleekemolen in het 175 teams sterke veld als tweede. Ook de derde plaats ging naar een Mercedes-Benz-klantenteam, ROWE Racing.

Afgelopen jaar maakte Bleekemolen bij Black Falcon deel uit van het winnende team, dit jaar stond hij na de klassieke lange-afstandsrace in de Eifel dus voor de tweede opeenvolgende keer op het podium. “We hebben de hele race eigenlijk geen enkel probleem gehad, afgezien van een tijdstraf van 35 seconden omdat we na een pitstop eerder wegreden dan was toegestaan”, vertelde Bleekemolen na afloop van de wedstrijd. “Voor de rest hebben we mooi en constant gereden en geen enkel incident beleefd, wat in een 24-uursrace redelijk bijzonder is. We eindigden na 24 uu in dezelfde ronde als de winnaar, met minder dan drie minuten achterstand. Onze auto kwam in de directe vergelijking een fractie snelheid tekort, dat is doorslaggevend geweest in de strijd om de overwinning. Onze tweede plaats voelt echter geenszins als een nederlaag. We zijn eerder de tweede winnaars.”

De andere Nederlander in het Black Falcon-team, Yelmer Buurman, haalde ditmaal de eindstreep niet. De Mercedes-Benz SLS AMG GT3 die hij deelde met de Duitser Hubert Haupt, de Brit Adam Christodoulou en de Saoedi-Arabiër Abdulaziz bin Turki al Faisal raakte in de nachtelijke uren betrokken bij een aanrijding en uiteindelijk bleek de opgelopen schade te groot om nog te kunnen repareren. “Jammer, want we hadden de snelheid om mee te kunnen strijden voor een plaats op het podium”, zo verklaarde Buurman. “De race was wel weer een mooie ervaring. Ik nam de start voor mijn rekening en reed zelfs een tijdlang aan de leiding, wat in zo’n grote race een mooi gevoel is. Hopelijk zit er voor mij nog een vervolg aan dit optreden bij Black Falcon.”

De Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Duitse team ROWE Racing kwam met de Duitse coureurs Michael Zehe, Christian Hohenadel, Nico Bastian en Maro Engel als derde over de eindstreep. Ook een fraai succes was er voor het team HTP Motorsport, dat met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 met rijders Harold Primat uit Zwitserland en Maximilian Götz, Kenneth Heyer en Roland Rehfel, alle uit Duitsland, de zevende plaats behaalde. Met drie auto’s bij de eerste zeven geklasseerde teams was Mercedes-Benz de succesvolste fabrikant in de 24-uursrace. “Dat we in zo’n sterk veld drie auto’s bij de eerste zeven hebben, laat zien dat Mercedes-AMG en onze klantenteams zich in dit veld een vaste plaats hebben veroverd”, zei Tobias Moers, voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-AMG GmbH.

De volgende lange-afstandsrace waarin een Nederlandse coureur met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3 in actie komt, is de wedstrijd om de Blancpain GT Endurance Series, komend weekeinde op het circuit van Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet. Daar rijdt Stef Dusseldorp met een Mercedes-Benz van HTP Motorsport. Een week later, op 5 en 6 juli, neemt Dusseldorp deel aan de races van de Blancpain GT Sprint Series op Circuit Park Zandvoort.