26
oktober
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Je eigen smart naar eigen smaak

Al sinds de introductie van de smart fortwo in 1998 is dit model omarmd door eigenzinnige, trendy mensen die anders willen zijn dan anderen. Met een smart val je altijd op. En nu nog meer, want de klant kan zijn nieuwe fortwo gratis laten voorzien van een eigen, persoonlijke bestickering.

Bekijk het huidige wagenpark en je komt snel tot de conclusie dat het overgrote deel bestaat uit grijze muizen. smart heeft met zijn fortwo altijd tegen deze stroom in geroeid. Want smart beschouwt zijn klanten niet als doorsnee. ‘Customizen’ is een trend waar smart met de nieuwe onlineactie op inspeelt. Als je je behang, bankpas, schoenen, tas en telefoon kunt personaliseren, waarom dan niet je eigen smart? 

Op de website ontwerpjesmart.nl kan de klant online kiezen uit een aantal standaard designs waarmee zijn nieuwe auto is te voorzien. Maar ook is het mogelijk zelf een design aan te leveren. Wat te denken van een retro behangmotiefje, een paardenprent, een ansichtkaart of een vakantiefoto? Last but not least kan de fortwo ook bestickerd worden in een kleur die op internet uit een kleurenpalet is te selecteren.

Verder dan een biesje of vlag over het dak

smart heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld als het gaat om het personaliseren van de auto. Zo was het mogelijk om de bodypanelen van de fortwo bij de dealer te wisselen voor panelen in een andere kleur. Dat gaf je de mogelijkheid om in je eigen, unieke exemplaar te rijden. Met de actie ‘ontwerp je smart’ gaat het merk nog een stap verder. Veel verder dan een biesje of vlag over het dak zoals dat mogelijk is bij een aantal concurrenten.

De bodypanels worden door de smart-dealer gedemonteerd en opgestuurd naar een gespecialiseerd bedrijf dat de designs aanbrengt. En mocht de eigenaar het design na verloop van tijd zat zijn, dan zijn de stickers eenvoudig en zonder lijmresten te verwijderen. Wat overblijft is de kleur van de originele bodypanels op een nog steeds unieke smart fortwo.