21
november
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Jaap van Lagen test AMG-Mercedes C-Klasse uit DTM

  • Tweedaagse test in Estoril met Mercedes-team Mücke Motorsport

  • Wekeromse rijder onder de indruk van ruim 470 pk sterke DTM-bolide

  • Kijken naar mogelijkheden voor komend seizoen

Op het circuit van Estoril aan de Portugese kust testte autocoureur Jaap van Lagen uit het Gelderse Wekerom deze week met een AMG-Mercedes C-Klasse uit de DTM. De 28-jarige rijder kreeg de gelegenheid om twee dagen te testen bij het Duitse team Mücke Motorsport, dat afgelopen seizoen twee AMG-Mercedes C-Klasses inzette in de DTM. Voor Van Lagen was het de eerste kennismaking met een DTM-toerwagen. Hij toonde zich onder de indruk van de achterwielaangedreven bolide met de ruim 470 pk sterke vierliter V8-motor. “Je merkt natuurlijk wel dat zo’n toerwagen met 1035 kilo een stuk zwaarder is dan de formulewagens waarin ik de afgelopen jaren heb gereden, maar het is wel een mooie ervaring. Ik ben erg blij dat ik deze kans gekregen heb”, aldus Van Lagen.

Jaap van Lagen begon met indoorkarting en startte in 1999 zijn raceloopbaan in de toenmalige Citroën Saxo Cup. In 2001 en 2002 behaalde hij kampioenstitels in de Formule Ford, in 2003 werd hij kampioen in de Duitse Formule Volkswagen. In 2004 reed hij in de Formule Renault V6 Eurocup, het afgelopen seizoen kwam hij uit in de Renault World Series met als beste resultaat de tweede plaats in Monaco in het voorprogramma van de Formule 1-Grand Prix. Van Lagen heeft nog geen zekerheid omtrent zijn activiteiten voor volgend jaar. “Natuurlijk zou ik graag willen doorstromen in de formulewagens, maar ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat de kans om de Formule 1 te bereiken uitermate klein is”, zegt hij. “De DTM is een klasse die me buitengewoon aanspreekt. Er wordt op hoog niveau gereden, de uitstraling is goed, er is volop aandacht van de media en natuurlijk is het fantastisch om voor een merk als Mercedes-Benz te kunnen rijden. Bovendien zou het prachtig zijn als er weer een Nederlander in de DTM actief is, dus ik kijk zeker naar de mogelijkheden in dit kampioenschap.”

In de jaren 2001 tot en met 2004 kwam de huidige Formule 1-coureur Christijan Albers voor Mercedes-Benz in de DTM uit. Albers won in totaal vijf DTM-races en sloot het seizoen 2003 af als tweede in de eindstand. Ook Patrick Huisman reed voor Mercedes-Benz in het kampioenschap.