21
mei
2021
|
11:34
Europe/Amsterdam

IWC Schaffhausen en jarenlange partner Mercedes-AMG presenteren chronograaf geïnspireerd op de autosport

IWC Schaffhausen en Mercedes-AMG hebben de Pilot’s Watch Chronograph Edition ‘AMG’ gepresenteerd. Dit uurwerk is het nieuwste product van de samenwerking die de Zwitserse horlogefabrikant en de Duitse autofabrikant in 2004 zijn aangegaan. De eerste Pilot’s Watch Chronograph, gemaakt van titanium, wordt aangedreven door het door IWC vervaardigde kaliber 69385-uurwerk en heeft een carbon wijzerplaat. De partners presenteerden de chronograaf tijdens een webcast met Christoph Grainger-Herr, CEO van IWC, Philipp Schiemer, CEO van Mercedes-AMG, en coureur Maro Engel, merkambassadeur van beide ondernemingen.

De jarenlange samenwerking tussen Mercedes-AMG en IWC Schaffhausen is gebaseerd op gedeelde waarden, waaronder het streven naar technische perfectie en compromisloze kwaliteit. Beide ondernemingen zijn ook opgericht door visionairs met gedurfde ideeën. In 1868 combineerde Florentine Ariosto Jones traditioneel vakmanschap met geavanceerde fabricagetechnologie om de horlogemakerij in Zwitserland te herdefiniëren. In 1967 richtten Hans Werner Aufrecht en Erhard Melcher in het Duitse Grossaspach AMG op met het visionaire concept om geavanceerde racetechnologie te integreren in de ontwikkeling van productieauto’s voor de weg.

“Het partnership tussen Mercedes-AMG en IWC bevat alle ingrediënten die nodig zijn voor een succesvolle en langdurige samenwerking. Je komt zelden in contact met een onderneming en met mensen met wie je zoveel interesses en waarden deelt. Onze passie voor het hoogste niveau van vakmanschap en ons streven naar emotionele productervaringen verenigt ons al sinds 2004 – en de Pilot’s Watch Chronograph Edition ‘AMG’ onderstreept eens te meer ons sterke partnership”, aldus Philipp Schiemer, CEO van Mercedes-AMG.

“IWC Schaffhausen en Mercedes-AMG delen niet alleen een passie voor performance en design, maar ook een toewijding aan technische perfectie tot in het kleinste detail. De zeventien jaar van onze samenwerking werden gekenmerkt door vele spannende momenten in de autosport en daarbuiten, en samen hebben we veel blijvende herinneringen kunnen creëren voor onze klanten. We zijn dan ook trots dat Mercedes-AMG met de Pilot’s Watch Chronograph Edition ‘AMG’ nu een vast onderdeel wordt van onze Pilot’s Watch-collectie”, aldus Christoph Grainger-Herr, CEO van IWC Schaffhausen.

De Pilot’s Watch Chronograph Edition ‘AMG’ (ref. IW377903) is vervaardigd van materialen uit de autotechniek en is de eerste Pilot’s Watch Chronograph van IWC met een kastdiameter van 43 mm en het door IWC vervaardigde kaliber 69385-uurwerk. Het is tevens de eerste pilotenchronograaf met een kast van extreem licht en krasbestendig titanium. De Grade 5 titanium afwerking geeft de chronograaf zijn matgrijze look, geïnspireerd op AMG’s kenmerkende lak selenietgrijs magno. De wijzerplaat bestaat uit nauwkeurig geweven carbon, een materiaal dat ook wordt gebruikt voor de aerodynamische componenten van AMG. Deze onderdelen worden in een complex proces met warmte en druk vervaardigd en staan bekend om hun opmerkelijke lichtheid en stijfheid. Het uitgangsmateriaal zijn eindeloze carbonvezels die op weefmachines tot textielstructuren worden verwerkt, waardoor het eindproduct zijn karakteristieke geweven carbonlook krijgt. De zwarte carbon wijzerplaat vormt het perfecte contrast met de zilverkleurige kleinere wijzerplaten op de chronograaf (subdials), die doen denken aan instrumenten uit de autosport.

De sportieve chronograaf wordt aangedreven door het door IWC vervaardigde kaliber 69385, een robuust en nauwkeurig chronograafuurwerk dat stopwatchmetingen van maximaal 12 uur mogelijk maakt. De chronograaffunctie wordt bediend door een kolomwiel, een complex onderdeel met twee functionele niveaus. Het Mercedes-AMG logo is aangebracht op de achterkant van de kast van getint saffierglas. Het uurwerk is voorzien van een zwarte kalfslederen reliëfband met contrastnaden en een vouwsluiting.

De Pilot’s Watch Chronograph Edition ‘AMG’ werd onthuld tijdens een door Schiemer en Grainger-Herr gepresenteerde webcast. Beiden vertelden over hun passie voor racen, de waarden die beide merken delen en de duurzame toekomst van uurwerken en mobiliteit. Ze werden bijgestaan door Maro Engel, merkambassadeur van beide ondernemingen, die het perspectief van een professionele autocoureur inbracht. De webcast is te bekijken via https://watches.iwc.com/amgwebcast.

De Pilot’s Watch Chronograph Edition ‘AMG’ is vanaf 21 mei online te bestellen op IWC.com, via IWC-boetieks en geautoriseerde retailpartners. De chronograaf komt in aanmerking voor registratie in het Care-programma My IWC en profiteert daarmee van een verlenging van zes jaar op de standaard tweejarige internationale garantie.

Overzicht van de gegevens:

Features

Mechanisch uurwerk – Chronograaffunctie voor uren, minuten en seconden – Datum- en dagaanduiding – Kleine secondewijzer – Schroefkroon - Glas beveiligd tegen verschuiven door luchtdrukval – Achterkant van saffierglas

Uurwerk

IWC-Manufakturkaliber

Frequentie

Steentjes

Vermogensreserve

Opwindingsmechanisme

69385

28.800 vibraties per uur / 4 Hz

33

46 uur

Automatisch

Chronograaf

Materialen

Glas

Waterdichtheid

Diameter

Hoogte

Titanium kast, carbon wijzerplaat, zwarte wijzers, zwarte lederen band

Saffier, gewelfd, ontspiegeld aan beide zijden

6 bar

43 mm

14,9 mm

Boilerplate

Mercedes-AMG

Mercedes-AMG is het performance- en sportwagenmerk van Mercedes-Benz Cars, gevestigd in Affalterbach, Duitsland. Gedreven door de fascinatie voor autosport richtten Hans Werner Aufrecht en Erhard Melcher de onderneming in 1967 op. Sinds 2005 is Mercedes-AMG GmbH een volledige dochteronderneming van Daimler AG en is het de sportieve tak van het concern met een breed scala aan modellen, variërend van compacte performance-auto’s tot echte sportwagens zoals de AMG GT-familie. In tegenstelling tot de massaproductie worden de motoren van Mercedes-AMG volgens het principe ‘One Man, One Engine’ in Affalterbach geassembleerd. AMG – deze drie letters staan voor automotive topprestaties, exclusiviteit, emotie, efficiëntie en uiterst dynamisch rijplezier, maar ook voor exclusieve ontmoetingen, contactmomenten en samenwerkingen voor klanten over de hele wereld. AMG blijft maatstaven creëren en streeft er als submerk van Mercedes-Benz naar om het productportfolio als performance-luxemerk te versterken. Momenteel zet AMG de transformatie van de onderneming voort en herdefinieert het de toekomst van Driving Performance met elektrische aandrijvingen.

IWC Schaffhausen

In 1868 reisde de Amerikaanse horlogemaker en ondernemer Florentine Ariosto Jones van Boston naar Zwitserland en richtte in Schaffhausen de ‘International Watch Company’ op. Het was zijn visionaire droom om geavanceerde Amerikaanse productiemethoden te combineren met het vakmanschap van Zwitserse horlogemakers om de beste zakhorloges van dat moment te maken. Daarmee legde hij op 27-jarige leeftijd niet alleen de basis voor IWC’s unieke technische benadering, maar vestigde hij ook de gecentraliseerde productie van mechanische horloges in Zwitserland. In de loop van zijn 150-jarige geschiedenis heeft IWC Schaffhausen een reputatie opgebouwd voor het maken van functionele toepassingen, met name chronografen en kalenders, die ingenieus, robuust en gebruiksvriendelijk zijn. Als pionier in het gebruik van titanium en keramiek, specialiseert IWC zich vandaag de dag in technisch hoogstaande horlogekasten die zijn vervaardigd van geavanceerde materialen, zoals titanium aluminide en Ceratanium®. De tijdloze creaties van de Zwitserse horlogefabrikant, die het principe van ‘vorm volgt functie’ verkiest boven decoratie, belichamen de dromen en ambities van hun eigenaren op hun reis door het leven. IWC koopt op verantwoorde wijze materialen in en neemt maatregelen om de impact op het milieu te minimaliseren, waardoor bijzonder duurzame uurwerken worden gecreëerd die generaties lang meegaan. Het bedrijf gaat er prat op dat het zijn eigen toekomstige horlogemakers en ingenieurs opleidt en dat het een uitstekende werkomgeving biedt voor alle werknemers. IWC werkt ook samen met organisaties die zich wereldwijd inzetten voor kinderen en jongeren.