22
maart
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Inspecteur Clouseau op achtervolging in een smart fortwo

Inspecteur Clouseau, de onhandige speurder uit de beroemde filmreeks ‘Pink Panther’ komt opnieuw in actie. In de nieuwe ‘Pink Panther’ film van Metro Goldwyn Mayer gaat Clouseau, gespeeld door Steve Martin en geassisteerd door Ponton (Jean Reno), op zoek naar de moordenaars van een beroemde voetbaltrainer. Voor zijn achtervolgingen maakt Inspecteur Clouseau gebruik van een smart fortwo.

Naast Steve Martin en Jean Reno spelen ook Beyoncé Knowles (als zichzelf, een popster) en Kevin Kline (als de baas van Clouseau en Ponton) in de film mee. Het verhaal gaat niet alleen om moord: tegelijkertijd verdwijnt er een kostbare ring met een zeldzame diamant. Deze diamant is over de hele wereld bekend als de ‘Pink Panther’.

Met Peter Sellers in de hoofdrol werd ‘Pink Panther’ door eerdere films wereldberoemd. Echter anders dan in het verleden rijdt Inspecteur Clouseau nu ook in de juiste auto. De smart fortwo heeft in steden als Rome, Parijs, Londen, Berlijn en Amsterdam immers allang de cultstatus bereikt. Anders Sundt Jensen, Vice President Marketing & Sales van smart zegt: “Inspecteur Clouseau koos niet voor niets de smart fortwo als politieauto. Beide hebben een uniek karakter en onderscheiden zich van de massa. Bovendien kan Steve Martin zich met de smart fortwo vlot in het stadsverkeer bewegen.”

‘Pink Panther’ wordt eind dit jaar in alle bioscopen verwacht.