25
april
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

In de hoofdrol

De nieuwe Mercedes-Benz GLK speelt de automobiele hoofdrol in wat waarschijnlijk dé kaskraker van het jaar wordt: Sex and the City. De film gaat in mei in Amerika in première, Nederland volgt op 12 juni. De nieuwe GLK is perfect op zijn plaats in de film: hij is net zo karaktervol en trendsettend als de vrouwelijke hoofdrolspelers.

In Sex and the City rijdt de elegante Samantha Jones (gespeeld door Kim Cattrall) in de stoere nieuwe GLK - samen vormen ze een onweerstaanbaar duo. Patricia Field, de Oscar-genomineerde kostuumdesigner van de film én de serie: “De GLK is een extravagante SUV, die perfect aansluit bij het karakter van Samantha.”

Overigens is de nieuwe GLK (marktintroductie najaar 2008) niet het enige Mercedes-Benz model in de film. Mr. Big (Chris Noth) bestuurt een S-Klasse. En zonder al te veel te verklappen: de hoofdrolspelers brengen in de film ook een bezoekje aan de befaamde Mercedes-Benz Fashion Week in New York. Het grootste deel van Sex and the City speelt zich echter af in het zwoele en trendy Los Angeles (Californië).

Openhartig interview

Om alle film- én Sex and The City-liefhebbers alvast een voorproefje te geven van wat de film te bieden heeft, gaat op 28 april de microsite
www.mercedes-benz.com/sexandthecity ‘live’. Hier is het ook mogelijk om in een GLK een virtuele rondrit door New York te maken én om een meerdaagse VIP-reis naar de komende editie (in september aanstaande) van de prestigieuze Mercedes-Benz Fashion Week in ‘the Big Apple’ te winnen. Op www.mercedes-benz.tv is nu al een preview te zien, evenals een exclusief interview met Kim Cattrall. Hierin vertelt ze openhartig over haar ‘relatie’ met de GLK en hoe dat is opgepakt door ‘de pers’.