19
januari
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

In alle openheid: prijzen van de nieuwe SLK

  • SLK 200 BlueEFFICIENCY leverbaar vanaf € 47.400

  • Aanzienlijke prijsdaling ten opzichte van voorganger

  • Alle modellen met groen energielabel en ECO start-/stopfunctie

De nieuwe Mercedes-Benz SLK die vanaf eind maart bij de Nederlandse Mercedes-Benz dealers in de showroom staat, is leverbaar vanaf € 47.700. De basisprijzen van alle modellen zijn aanzienlijk lager dan die van hun voorgangers. Dit is het gevolg van de zeer gunstige cijfers voor verbruik en CO2-uitstoot. Ten opzichte van het vorige model is de nieuwe SLK namelijk tot wel 25% zuiniger. Alle bij de marktintroductie beschikbare modellen hebben een groen label. De nieuwe SLK overtuigt ook met hoge prestaties, maximale rijdynamiek, een indrukwekkend design en fascinerende nieuwe technieken als MAGIC SKY CONTROL.

De nieuwe SLK – de derde generatie inmiddels – is een zeer krachtige verschijning. Zowel in het ex- als het interieur van de Roadster zijn diverse verwijzingen naar de SLS AMG te vinden. De innovatiekracht van Mercedes-Benz komt ook tot uiting in een nieuwe vinding: het in het Variodak geïntegreerde MAGIC SKY CONTROL. Deze technologie maakt het mogelijk dat het glazen panoramadak volledig transparant is of juist zeer donker. In de donkere stand wordt directe straling van de zon zo veel mogelijk tegengehouden. Het interieur blijft hierdoor koeler.

Drie maal BlueEFFICIENCY

Bij de marktintroductie eind maart is de nieuwe SLK beschikbaar met drie benzinemotoren. Zowel de twee viercilindermodellen (SLK 200 en SLK 250) als de V6 (SLK 350) dragen het BlueEFFICIENCY-label. Alle motoren zijn nieuw voor de SLK en beschikken namelijk over directe brandstofinspuiting en de ECO start-/stopfunctie die de motor automatisch uitschakelt als de auto tot stilstand komt, voor bijvoorbeeld een verkeerslicht. Mede dankzij deze combinatie van technologieën zijn de nieuwe SLK-modellen tot wel 25% zuiniger dan hun voorgangers. De 135 kW (184 pk) sterke SLK 200 BlueEFFICIENCY bijvoorbeeld verbruikt slechts 6,1 l/100 km en dat maakt hem tot de zuinigste Roadster in zijn segment. De SLK 250 BlueEFFICIENCY (150 kW/204 pk) met standaard 7G-TRONIC PLUS automatische transmissie (later ook leverbaar met handgeschakelde zesversnellingsbak) doet daar nauwelijks voor onder met een gemiddelde van 6,2 l/100 km. Beide viercilindermodellen beschikken in alle uitvoeringen over een groen B-label. De SLK 350 BlueEFFICIENCY heeft een compleet nieuwe V6 benzinemotor onder de motorkap. Deze is met een vermogen van 225 kW (306 pk) nog krachtiger dan zijn voorganger en goed voor indrukwekkende prestaties zoals een topsnelheid van 250 km/h (begrensd) en een sprint van 0-100 km/h in maar 5,6 seconden. Ondanks dit prestatiepotentieel bedraagt het gemiddelde verbruik slechts 7,1 l/100 km (C-label). Aangezien gunstige cijfers voor verbruik en CO2-uitstoot worden beloond door de overheid, zijn de prijzen van nieuwe SLK aanzienlijk gedaald ten opzichte van de voorgangermodellen. De prijslijst per 17 januari ziet er als volgt uit:

SLK 200 BlueEFFICIENCY (zesversnellingsbak, B-label): € 47.400
SLK 200 BlueEFFICIENCY (7G-TRONIC PLUS, B-label): € 49.650
SLK 250 BlueEFFICIENCY (7G-TRONIC PLUS, B-label): € 52.430
SLK 350 BlueEFFICIENCY (7G-TRONIC PLUS, C-label): € 62.900

Alle prijzen zijn inclusief BTW en BPM.