13
oktober
2023
|
15:51
Europe/Amsterdam

Hypercar op schaal 1:8: de Mercedes-AMG ONE als radiografisch bestuurbaar bouwsteenmodel

Samenvatting

·       Het exclusieve Mercedes-AMG ONE-schaalmodel van CaDA bestaat uit 3.295 bouwstenen en is ontworpen door de gerenommeerde designer BrunoJJ1

·       De replica op schaal 1:8 heeft alle karakteristieke elementen van het unieke carrosseriedesign van het origineel, zoals de iconische langsvin en de luchtinlaat op het dak

·       Met een afstandsbediening kunnen verschillende rijmodi worden bediend, de twee portieren geopend en de achtervleugel uitgeschoven

De hypercar Mercedes-AMG ONE (brandstofverbruik gecombineerd: 9,9 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 224 g/km; energieverbruik gecombineerd: 49,8 kWh/100 km) met plug-in hybrid technologie creëert maatstaven op het circuit en op de weg. De turbobenzinemotor en vier elektromotoren van deze sportwagen uit de koningsklasse leveren een indrukwekkend systeemvermogen van 1.063 pk. Andere opvallende kenmerken zijn het unieke carrosseriedesign en de daaraan gekoppelde aerodynamica. CaDA heeft, in samenwerking met Mercedes-AMG, op basis van deze unieke supersportwagen een getrouwe replica op schaal 1:8 gemaakt van 3.295 bouwstenen. Het model combineert hogere designkunst met precisie en aandacht voor detail.

Gemaakt door en voor liefhebbers

Het 1:8-schaalmodel ‘made for Mercedes-Benz by CaDA’ is een getrouwe replica van de Mercedes-AMG ONE en bestaat uit 3.295 afzonderlijke onderdelen. Hoewel hij is samengesteld uit in elkaar grijpende bouwstenen, is designer BrunoJJ1 erin geslaagd om de unieke belijning en karakteristieke elementen van deze buitengewone supersportwagen perfect na te bootsen, zoals de iconische langsvin, de uitschuifbare achtervleugel en de tienspaaks velgen met banden in het originele Michelin-patroon.

Het model maakt, met een lengte van 57 cm, een breedte van 24,5 cm en een hoogte van 16 cm niet alleen indruk met zijn buitenkant, maar ook door het hoge detailniveau. Hij is volledig gemotoriseerd en voorzien van onafhankelijke voor- en achterwielophanging, schokdempers en werkende led-verlichting. De motor is gemodelleerd naar de zescilinder krachtpatser van het origineel. Het Kinetic Energy Recovery System (KERS) is gesimuleerd met pullback-motoren. Dankzij beide L-motoren, die elk zijn gelinkt aan aparte toetsen op de afstandsbediening, komt het schaalmodel heel dicht in de buurt van de innovatieve aandrijflijn van de echte versie. Hij is voorzien van een tweetraps transmissie, waarmee slechts enkele eerder uitgebrachte bouwsteenmodellen zijn uitgerust. Met de meegeleverde afstandsbediening kan het schaalmodel naar voren/achteren en naar rechts/links worden gereden. Met een druk op de knop kunnen ook de portieren worden geopend en de snelheid en verlichting worden geregeld.

Voor de wereldberoemde designer BrunoJJ1, wiens liefde voor bouwsteenmodellen al begon op 10-jarige leeftijd, was het werken aan deze supersportwagen zowel een uitdaging als een eer. Voor hem begint het design van een model van binnen, dat wil zeggen bij het onderstel, de motor en de wielophanging. De tweede stap is het exterieur van het model. De positionering van de koplampen is bijzonder belangrijk, omdat ze als het ware het gezicht van het model vormen. Mede dankzij de vooraf door CaDA aangeleverde 3D-geprinte prototypen van diverse speciale onderdelen zorgt designer BrunoJJ ervoor dat elk model het originele voertuig zo dicht mogelijk benadert.

Hoogwaardige verpakking maakt het pakket compleet

Het bouwpakket van de Mercedes-AMG ONE bevat een L-motor Pro, een servomotor Pro, een ontvanger-/accubox, een lampenset, een afstandsbediening met stuurbediening en een geïllustreerde handleiding. Het schaalmodel (bestelnummer B6 696 1283) wordt geleverd in een hoogwaardige verpakking.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse en producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zon 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes-Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.