26
augustus
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

Hot Chocolate - de nieuwe smart fortwo edition highstyle

smart heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om speciale edities van de succesvolle en zuinige fortwo. In de herfstcollectie van het trendy merk steelt de fortwo edition highstyle de show. Deze uitvoering valt op door de smaakvolle exterieurkleur Chocolate Brown metallic terwijl het interieur is uitgevoerd in een spraakmakende combinatie van speciale stoffen en leer. Ook bij dit limited edition-model is de techniek overtuigend groen. De 52 kW/71 pk sterke benzinemotor met start-/stopsysteem beschikt over een A-label. Zakelijke rijders betalen bovendien slechts 14% bijtelling.

Om de smart fortwo edition highstyle samen te vatten, zijn slechts een paar woorden nodig: stijlvolle, elegante klasse. Een eerste blik maakt dat al duidelijk. De warme kleur Chocolate Brown metallic gaat namelijk een bijzonder smaakvolle combinatie aan met de speciale 12-spaaks 15-inch lichtmetalen velgen en de subtiele in aluminium uitgevoerde highstyle-logo’s.

Ware schoonheid, ook van binnen

Het stijlvolle exterieur van de fortwo Edition highstyle blijkt bij nadere beschouwing ook de opmaat voor een interieur van grote klasse. Zo zijn de stoelen en de deurpanelen afgewerkt met een aparte metallic leersoort die fraai contrasteert met een bijzonder samenspel van donkere en lichte bekledingsstoffen. Alle stiksels zijn uitgevoerd in donkerbruin en verwijzen zodoende naar het Chocolate Brown van het exterieur. Andere onderscheidende details in het interieur zijn de leerlook van dashboard en kniebescherming. Het stuurwiel en de pookknop zijn beide met leder bekleed. Diverse in matzilver uitgevoerde afwerkingsdetails zorgen voor een extra ‘touch of class’. Edition highstyle staat ook voor een extra complete standaarduitrusting.

De basis voor het limited edition-model wordt gevormd door de passion-uitvoering en dat betekent dat de automatische schakelmodus, elektrisch bedienbare ramen, airconditioning met automatische temperatuurregeling en een panoramadak tot het standaardpakket horen. Voor de gelegenheid wordt dit aangevuld met extra dashboardinstrumenten en radio 9. Het smart soundsystem met MP3-interface, verwarmde stoelen en een afsluitbaar handschoenenvakje zijn optioneel beschikbaar.

Het groene hart

De 52 kW/71 pk sterke benzinemotor is van het type mhd (micro hybrid drive). Het soepel werkende start-stop-systeem hiervan schakelt automatisch de motor uit als de snelheid van de auto beneden 8 km/h komt. De motor wordt volautomatisch weer gestart zodra de bestuurder het rempedaal loslaat. Met dit systeem zijn brandstofbesparingen tot 20% mogelijk. De 52 kW/71 pk sterke motor is dan ook goed voor een A-label. Bij zakelijke inzet kunnen de berijders rekenen op (en met) een fiscale bijtelling van slechts 14%. De prijzen van de smart fortwo edition highstyle worden binnenkort bekendgemaakt.

Noot voor de redactie:

Wist u dat...

  • zakelijke rijders van de smart fortwo micro hybrid drive slechts 14 % bijtelling betalen.

  • de motorrijtuigenbelasting voor de smart fortwo micro hybrid slechts € 6,33 per maand bedraagt.

  • de smart fortwo een gemiddeld gebruik heeft van 1 liter benzine op 21,3 kilometer.

  • er bij smart centers vaste lage prijzen zijn bedongen voor de kleine en grote beurt. Zo komt de klant niet voor dure verrassingen te staan.

  • de smart fortwo cdi (diesel) volgens de ANWB, WNF en de Stichting Natuur en Milieu met een verbruik van 1 op 30,3 (88 gram CO2 per km) de zuinigste schone dieselauto van Nederland is.

  • smart al verkrijgbaar is vanaf € 8.450.