05
juli
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

Hoogste ontwerpprijs voor Mercedes-Benz R-Klasse

Het Designzentrum Nordrhein-Westfalen heeft zijn hoogste onderscheiding, de “red dot design award – best of the best”, toegekend aan de Mercedes-Benz R-Klasse. Een fraaie erkenning, want niet minder dan 2068 deelnemers uit 41 landen streden dit jaar om deze prestigieuze prijs. Met het toekennen van deze internationale designprijs aan de R-Klasse beloont de jury nadrukkelijk het ontwerp van de auto, waarin op een uitdagende wijze comfort, functionaliteit, dynamiek en elegantie zijn verenigd.

De “red dot design award” is een van de belangrijkste ontwerpwedstrijden ter wereld. Er werden in totaal 485 creaties in twaalf categorieën onderscheiden, waarbij slechts 36 producten de hoogste onderscheiding met de aanduiding “best of the best” kregen toebedeeld. Daaronder dus ook de Mercedes-Benz R-Klasse.

Nieuwe innovatieve autoconcepten hebben bij Mercedes-Benz een lange traditie. Zo is de R-Klasse een trendsetter als comfortabele SUV die plaats biedt aan zes inzittenden en zich onderscheidt door een geheel nieuw en zelfstandig ontwerp. Ondanks de enorme ruimte die hij biedt, ziet de R-Klasse er toch sportief en elegant uit. De auto is standaard onder meer uitgerust met 4MATIC permanente vierwielaandrijving, de zeventraps automatische transmissie 7G-TRONIC met DIRECT SELECT en bijvoorbeeld luchtvering op de achteras. Het veiligheidsconcept van de R-Klasse voorziet in een systeem met adaptieve airbags vóór, sidebags en windowbags en het als optie leverbare PRE-SAFE, het preventieve beschermingssysteem voor inzittenden.

Voor de aandrijving kan worden gekozen uit motoren die qua vermogen uiteenlopen van 165 kW/224 pk tot 225 kW/306 pk. Het topmodel is de R 63 AMG met een 6,3 liter AMG-V8-motor, die goed is voor 375 kW/510 pk.