15
augustus
2023
|
14:34
Europe/Amsterdam

Hooggeautomatiseerd en bestuurderloos parkeren nu ook mogelijk met de EQE Limousine

Samenvatting

·       De EQE Limousine[1] kan nu met de INTELLIGENT PARK PILOT (SAE Level 4[2] ) bestuurderloos parkeren in parkeergarage P6 op de luchthaven van Stuttgart

·       Technologie binnenkort ook beschikbaar voor reeds afgeleverde Mercedes-Benz EQS en S-Klasse modellen

·       Hooggeautomatiseerd parkeren kan binnenkort ook met de nieuwe E-Klasse


 


[1] De Mercedes me connect-service INTELLIGENT PARK PILOT zal in eerste instantie beschikbaar zijn in Duitsland. Dit geldt niet voor de actuele EQE, EQS en S-Klasse van Mercedes-Maybach en Mercedes-AMG. Zodra INTELLIGENT PARK PILOT voor het betreffende voertuig beschikbaar is, verschijnt de service in de Mercedes me-app en is klaar om geactiveerd te worden. Om de services te gebruiken, zijn een persoonlijke Mercedes me-ID en acceptatie van de gebruiksvoorwaarden voor de Mercedes me connect-services vereist. Bovendien moet het betreffende voertuig aan het gebruikersaccount worden gekoppeld. Na het verstrijken van de initiële termijn kunnen de services tegen betaling worden verlengd, op voorwaarde dat ze dan nog steeds worden aangeboden voor het bijbehorende voertuig. De eerste activering van de services is mogelijk binnen één jaar na de eerste registratie of ingebruikname door de klant, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.

[2] De norm SAE J3016 definieert zes niveaus van geautomatiseerd rijden (Level 0 tot Level 5). SAE Level 4 staat voor hooggeautomatiseerd: het voertuig kan onder bepaalde omstandigheden (bijvoorbeeld in een parkeergarage) zelfstandig rijmanoeuvres uitvoeren

Een parkeergarage inrijden, uitstappen en het voertuig via de smartphone naar een vooraf gereserveerd parkeervak sturen: dankzij het parkeerpakket met remote parkeerfuncties en de Mercedes me connect-service INTELLIGENT PARK PILOT is de Mercedes-Benz EQE Limousine nu klaar voor hooggeautomatiseerd en bestuurderloos parkeren (SAE Level 41). Bovendien is de zogeheten Automated Valet Parking ook leverbaar voor alle reeds afgeleverde en met deze technologie uitgeruste EQS Limousine en S-Klasse Limousine2 modellen. Het hooggeautomatiseerde parkeersysteem is binnenkort ook beschikbaar voor andere Mercedes-Benz modellen, zoals de nieuwe E-Klasse.

Het voordeel van het hooggeautomatiseerde parkeersysteem is dat het niet meer nodig is om te zoeken naar een parkeerplaats of om te parkeren. Dit bespaart klanten niet alleen veel tijd, maar biedt ook meer gemak, vooral in krappe parkeergarages. Via de Mercedes me-app reserveert de bestuurder vooraf een parkeerplaats, waarna het voertuig in een drop-off-area in de parkeergarage wordt gezet. Zodra alle passagiers zijn uitgestapt, kan de bestuurder het parkeerproces via de Mercedes me-app starten. Wanneer de app bevestigt dat de Automated Valet Parking-infrastructuur de controle over het voertuig heeft overgenomen, kan de bestuurder de parkeergarage verlaten. Begeleid door de infrastructuur van Bosch rijdt het voertuig vervolgens automatisch naar de gereserveerde parkeerplek en parkeert daar automatisch. Wanneer de klant terugkeert naar de parkeergarage, volstaat een smartphonecommando om het voertuig automatisch uit te parkeren. Het voertuig rijdt zelfstandig naar de pick-up-area en is klaar voor vertrek.

In november 2022 kregen Mercedes-Benz en Bosch ’s werelds eerste goedkeuring voor het commerciële gebruik van hun hooggeautomatiseerde en bestuurderloze parkeersysteem in Duitsland. De APCOA-parkeergarage P6 op de luchthaven van Stuttgart is de eerste parkeergarage ter wereld die Automated Valet Parking aanbiedt aan Mercedes-Benz klanten.

Uitrol voor Mercedes-Benz EQS en S-Klasse

Naast de EQE Limousine is bestuurderloos parkeren nu ook beschikbaar voor alle actuele modellen van de EQS Limousine en de S-Klasse van Mercedes-Benz (exclusief de modellen van Mercedes-AMG en Mercedes-Maybach). De beschikbaarheid is niet langer afhankelijk van een bepaalde productiedatum, waardoor hooggeautomatiseerd parkeren voor nog meer klanten van Mercedes-Benz mogelijk wordt.

Gepland voor de toekomst: bestuurderloos in- en uitparkeren met de nieuwe E‑Klasse

Met de optionele voorbereiding voor INTELLIGENT PARK PILOT is ook de nieuwe E‑Klasse klaar voor Automated Valet Parking (SAE Level 42). Met het parkeerpakket met remote parkeerfuncties (optioneel voor de plug-in hybrids) en de Mercedes me connect-service INTELLIGENT PARK PILOT (landafhankelijk) heeft de nieuwe E‑Klasse de technologie aan boord om hooggeautomatiseerd en bestuurderloos in en uit te parkeren.

Meer comfort met de innovatieve parkeerassistenten van Mercedes‑Benz

Mercedes-Benz biedt klanten ook meer comfort met de gedeeltelijk geautomatiseerde parkeerassistenten (SAE Level 2[1]) die beschikbaar zijn voor alle modelseries. Dankzij krachtige omgevingssensoren kan de bestuurder in veel situaties comfortabeler in- en uitparkeren. Het accelereren, sturen, remmen, schakelen en het bedienen van de richtingaanwijzers kan automatisch worden geregeld. De integratie van de parkeerassistent in MBUX maakt de bediening intuïtief en snel, terwijl de 360°-camera voor een goed zicht rondom het voertuig zorgt.

Memory parkeerassistent
Thuis parkeren: de memory parkeerassistent kan parkeerprocessen op privéterrein die regelmatig worden uitgevoerd onthouden, zoals het inrijden van de garage. De bestuurder zit achter het stuur en bewaakt het geautomatiseerde parkeerproces. Als er obstakels worden gedetecteerd, stopt het voertuig totdat deze zijn verwijderd.
BeschikbaarheidDe memory parkeerassistent als onderdeel van het parkeerpakket met remote parkeerfuncties is beschikbaar in de actuele S-Klasse, EQE, EQE SUV, EQS en EQS SUV. Het parkeerpakket met memory parkeerassistent is beschikbaar in de actuele modellen van de C-Klasse en GLC.
Remote parkeerassistent
In- en uitparkeren via de smartphone: de remote parkeerassistent kan een parkeerproces ook in krappe garages, op haakse parkeervakken of parallelle parkeervakken aansturen via de remote parking-app. De bestuurder bevindt zich buiten het voertuig, houdt het touchscreen op de smartphone ingedrukt en bewaakt het geautomatiseerde parkeerproces.
BeschikbaarheidDe remote parkeerassistent als onderdeel van het parkeerpakket met remote parkeerfuncties is beschikbaar in de actuele S-Klasse, EQE, EQE SUV, EQS en EQS SUV.
Actieve parkeerassistent met PARKTRONIC
Parkeren met een druk op de knop: de actieve parkeerassistent met PARKTRONIC vindt een geschikte parkeerplaats en parkeert het voertuig in zowel haakse als parallelle parkeervakken automatisch in. De bestuurder zit achter het stuur en bewaakt het parkeerproces via het realtime beeld van de 360°-camera. De nieuwste generatie van de actieve parkeerassistent met PARKTRONIC, die beschikbaar zal worden in de nieuwe E‑Klasse, parkeert het voertuig met maximaal 4 km/h aanzienlijk sneller geautomatiseerd in en uit.
BeschikbaarheidDe actieve parkeerassistent met PARKTRONIC als onderdeel van het parkeerpakket met achteruitrijcamera is standaard in de actuele GLC, GLE, GLS, E-Klasse, S-Klasse, EQE, EQE SUV, EQS en EQS SUV. Voor de compacte modellen is het parkeerpakket met achteruitrijcamera is als optie leverbaar. Het parkeerpakket met 360°-camera is in alle actuele modellen als optie leverbaar.


 


[1] De norm SAE J3016 definieert zes niveaus van geautomatiseerd rijden (Level 0 tot Level 5). SAE Level 2 verwijst naar gedeeltelijk geautomatiseerd rijden: de bestuurder heeft de controle over de rijtaak en kan continu worden ondersteund bij zowel haaks als parallel parkeren.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse en producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes-Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.