12
september
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

Hollywood-faam voor Mercedes-Benz S-Klasse

De Mercedes-Benz S-Klasse maakt zijn filmdebuut in de Hollywood-productie “The Devil Wears Prada”. Oscarwinnares Meryl Streep speelt in deze kaskraker de machtige hoofdredactrice van ’s werelds meest toonaangevende modetijdschrift. In haar rol laat ze zich in modesteden New York en Parijs rondrijden in de toplimousine van Mercedes-Benz.

Tweevoudig Oscarwinnares Meryl Streep speelt in de film “The Devil Wears Prada”, die op 12 oktober in Nederland in première gaat, de rol van Miranda Priestly, de machtigste vrouw in de modewereld. Als hoofdredactrice van Runway Magazine bestuurt zij haar mode-imperium met harde, doch zorgvuldig gemanicuurde hand. De verhaallijn volgt de tirannieke Miranda en haar nieuwe assistente Andy Sachs (gespeeld door Anne Hathaway – “Brokeback Mountain”). De één terroriseert dagelijks haar personeel, de ander komt net van de universiteit en droomt ervan de top in de modewereld te bereiken. In tegenstelling tot haar voorgangers, laat nieuwkomer Andy zich niet afschrikken door de onmogelijke eisen van haar baas. Zij probeert zich juist in Miranda te verplaatsen en zo de modewereld beter te begrijpen.

De Mercedes-Benz S-Klasse maakt zijn glorieuze entree in de film op het moment dat beide vrouwen zich haasten tussen vergaderingen en modeshows. Volgens regisseur David Frenkel (Sex and the City) is de S 500 perfect geschikt voor de rol. De luxe limousine en Meryl Streep in haar rol als zakenvrouw Miranda Priestly delen dezelfde kwaliteiten. Van stijl en perfectie tot adembenemende schoonheid, zoals de Los Angeles Times de Mercedes-Benz S-Klasse beschreef.

Sinds de introductie in de herfst van 2005 is de S-Klasse de best verkochte limousine ter wereld en bezit het een buitengewone status in het luxe segment. De nieuwe S-Klasse bezit technische noviteiten die het vlaggenschip van Mercedes-Benz tot een voorbeeld maken voor andere autofabrikanten.

De S-Klasse levert eersteklas comfort dankzij het chassis met standaard AIRMATIC-luchtvering en de dynamische multicontour stoelen met massagefunctie. Enkele voorbeelden van technologische innovaties zijn Brake Assist PLUS met radarsensoren, PRE-SAFE-inzittendenbescherming, nachtzicht-assistent met infrarood technologie en het volledig nieuwe PRE-SAFE-remsysteem. Door automatisch te remmen helpt dit unieke systeem bij het voorkomen van een kop-staartbotsing.

Met een opbrengst van 100 miljoen dollar in de Verenigde Staten is “The Devil Wears Prada” nu al een gigantisch succes. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lauren Weisberger.