18
juni
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Hogeschool Utrecht en Mercedes-Benz Nederland slaan handen duurzaam ineen

Bij de start van de Week van Duurzame Mobiliteit (maandag 18 juni) neemt de Hogeschool Utrecht officieel zijn nieuwe duurzame mobiliteitspark in gebruik. Daartoe is het een samenwerking met Mercedes-Benz Nederland aangegaan. De Hogeschool Utrecht gaat drie elektrisch aangedreven A-Klasse E-CELL-modellen inzetten, twee smarts fortwo ed (electric drive) en 10 smart ebikes (elektrisch aangedreven fietsen).

De Hogeschool Utrecht heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met de ingebruikname van drie elektrisch aangedreven A-Klasse E-CELL-modellen, twee smarts fortwo ed (electric drive) en 10 smart ebikes maakt de onderwijsinstelling zijn voortrekkersrol waar én zichtbaar. De Hogeschool is van mening dat goed voorbeeld, goed doet volgen. Daarom is ‘duurzaam doen’ een speerpunt. Deze pro-actieve houding is voor Mercedes-Benz Nederland een belangrijke overweging geweest om de samenwerking met de Hogeschool Utrecht (HU) aan te gaan.

Voor medewerkers

De smart fortwo ed, de smart ebike en de Mercedes-Benz A-Klasse E-CELL zijn stuk voor stuk volledig elektrisch aangedreven en dus lokaal emissievrij. Bovendien vallen ze op door hun geruisloze loop en de aansprekende prestaties. De elektromotor van deze voertuigen wordt ‘gevoed’ door batterijen. Voor het opladen daarvan heeft de Hogeschool Utrecht bij al zijn locaties speciale laadpalen geplaatst. De elektrisch aangedreven auto’s en fietsen kunnen door medewerkers van de Hogeschool worden gebruikt om bijvoorbeeld naar externe afspraken te gaan. Tijdens de Week van de Duurzame Mobiliteit (18 juni t/m 22 juni) kunnen ook studenten en medewerkers van de Hogeschool in- en opstappen om kennis te maken met elektrische mobiliteit.

Duurzaam voor het goede doel

Op de dag van de Duurzame Mobiliteit organiseert de Hogeschool Utrecht ook een spinningactie. Daarbij kunnen studenten en medewerkers van de HU fietsen voor de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Elk half uur dat een spinningbike bezet is, levert € 35 voor deze stichting op. Enkele medewerkers van Mercedes-Benz Nederland komen daarbij ook in actie.

Contactpersonen:

Mercedes-Benz Nederland B.V.
Arjan Hagoort
Key Account Manager Corporate Sales
Arjan.hagoort@daimler.com
+31 30 247 1392

Hogeschool Utrecht
Sandra Valenbreder
Programmamanager Duurzame Bedrijfsvoering
Sandra.valenbreder@hu.nl
+31 88 481 2599

Fotografie: Femke van den Heuvel